Parcarea cu loc de joacă din Micro 19, tot în întuneric

Parcarea cu loc de joacă din Micro 19, tot în întuneric
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

A trecut o săptămână de când semnalam, în cotidianul „Viaţa liberă”, că parcarea cu parc din Micro 19, inaugurată acum trei ani, este cufundată în beznă, şi că micuţii au ajuns să se dea în leagăn pe întuneric în locul de joacă destinat lor. Sâmbătă seara, când am revenit în zona amintită, am constatat că situaţia nu s-a schimbat prea mult.

Cufundată în beznă şi fără spaţiu verde”, aşa descriam, în ediţia de luni, 22 octombrie, a ziarului „Viaţa liberă”, situaţia primului proiect major de restructurare urbană realizat în Galaţi: parcarea cu un mic părculeţ şi loc de joacă din Micro 19, construită pe terenul generos cuprins între Şcolile Generale 29, 17, Biserica „Sf. Ana” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, în locul unei imense baterii de garaje. Constatam că din covorul de gazon care exista la data inaugurării, 19 iunie 2015, n-a mai rămas decât praf, buruieni şi copăcei uscaţi şi că din micile bazine ale fântânilor arteziene mai există urma, imprimată pe pământul uscat.

În serile de joi, 18 octombrie, şi sâmbătă, 20 octombrie, doar un bec şi jumătate funcţionau din numeroşii stâlpi de iluminat din zona parcării, iar copiii se jucau pe întuneric, sub supravegherea părinţilor.

Ce spune Primăria

La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a comunicat că de întreţinerea spaţiului verde aferent parcării cu loc de joacă şi părculeţ din Micro 19 se ocupă societatea Gospodărire Urbană. Marea problemă este că sistemul de irigaţii de aici a fost vandalizat, iar acum se fac eforturi pentru a fi reparat, în condiţiile în care, în luna august a acestui an, investiţia a ieşit din perioada de garanţie.

„Fântânile arteziene au fost amplasate doar câteva zile (ele nu erau prevăzute în proiectul iniţial). Au rezistat doar atât pentru că şi acestea au fost atât de tare avariate încât nu se pot repara și se află în depozitul Primăriei”, ne-au comunicat autorităţile.

„Nu avem sesizări cu privire la iluminatul din această zonă. Echipele de control au fost la faţa locului şi s-a constatat că o bună parte dintre becurile pe led sunt arse. Acestea vor fi înlocuite în perioada următoare”, ne-a comunicat municipalitatea.

Sâmbătă, 27 octombrie, la ora 20,00, când am poposit din nou în zona parcării, am constatat un mic progres: doar părculeţul era iluminat, în vreme ce în locul de joacă iluminatul era deficitar. Parcarea era în aceeaşi situaţie ca şi săptămâna trecută, în întuneric, iluminată doar de felinarele aprinse în jur, în curtea Colegiului Economic, a Şcolii nr. 29 şi a Bisericii „Sf. Ana”!

Citit 2059 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2018 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.