Ambasadorul Turciei la Bucureşti, notabilităţi, profesori şi emoţii

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, notabilităţi, profesori şi emoţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei 140 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Turcia au fost marcate cu eleganţă, printr-un simpozion internaţional cu o prezenţă semnificativă „la vârf”.

Au fost primite cu pâine şi sare numeroase VIP-uri, de la ambasadorul Turciei la Bucureşti, Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, la profesori şi oameni din mediul economici, simpozionul fiind onorat prin prezenţă de prefect, de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Primăriei, pe 13 octombrie, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”. Au colaborat la eveniment Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” - Constanţa, Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Educaţie şi Cultură Turcă „Dunărea de Jos” condus de dna Gulten Abdula Nazare, Facultatea de Istorie a Universităţii „Dunărea de Jos” şi Centrul de Studii Folclorice Ankara.

Reprezentantă a UDTR Galaţi, profesoara Abdula, ambasador cultural respectat în Turcia pentru promovarea culturii româneşti – este şi traducătoarea unui best seller – e tălmăcitoarea în limba turcă a cărţii „Papucii lui Mahmud”, a părintelui Galaction. Dumneaei a avut parte acum de o surpriză emoţionantă: profesorii Aynur Şenel şi Üyesi Ünal Şenel i-au făcut o surpriză gazdei, venind cu un studiu chiar despre „Aportul adus de Gülten Abdula Nazare la consolidarea relaţiilor culturale româno-turce”. Şi o ştire proaspătă:  poeme de Adrian George Secară din ciclul „Poarta turcească”, traduse de gălăţeancă, sunt predate în şcoli din Izmir, după ce în septembrie au apărut în volum în Turcia, a dezvăluit profesorul Şenel.

Onorant, ambasadorul a susţinut un discurs în româneşte. La fel şi Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România, drd. Güven Güngör, de la Academia de Studii Economice, Bucureşti, care a prezentat evoluţia relaţiilor economice bilaterale în ultimul deceniu, ajunse „la apogeu”. Au mai fost multe lucrări, din ambele grupuri, o lansare importantă de carte şi momente folclorice din ambele părţi, asupra cărora vom reveni.

Citit 1558 ori Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2018 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.