Ţicău cere atenţie pentru biciclişti şi pietoni

Ţicău cere atenţie pentru biciclişti şi pietoni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* UE n-a putut reduce încă numărul victimelor * Accidente de… 3 la sută din PIB-ul UE! * Cei mai mulţi accidentaţi - pe drumuri de ţară *

„Două milioane de persoane sunt anual rănite în accidente rutiere în Uniune, iar costurile pe care le plăteşte societatea prin tratamente medicale pentru cei accidentaţi şi pentru reintegrarea lor în societate se ridică la 2-3 la sută din produsul intern brut al statelor membre. Pietonii, bicicliştii şi motocicliştii sunt categorii vulnerabile cărora trebuie să le fie acordată mai multă atenţie”, a dsusţinut miercuri eurodeputata gălăţeană Adriana Ţicău, care a cerut adaptarea legislaţiei ţărilor membre pentru o mai bună siguranţă rurieră.

În cadrul aceleiaşi dezbateri organizate de Comisia Europeană, comisarul european pentru transporturi, Antonio Tajani, a punctat: “Europa nu poate fi permisivă în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, deoarece zeci de mii de vieţi omeneşti sunt în joc în fiecare an”.

Conferinţa desfăşurată miercuri de CE este  premergătoare elaborării „Programului european de acţiune pentru siguranţa rutieră 2011-2020” şi urmează unor consultări publice.

Accidentele pe drumurile rurale produc 60 la sută din numărul total de decese, a informat comisarul.

În 2008, peste 39.000 de cetăţeni europeni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, dar obiectivul UE de a înjumătăţi numărul accidentelor este încă greu de atins. 

Amintim că, în aceeaşi idee, Parlamentul European (PE) a votat anul trecut Raportul Ţicău privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a exercita ocupaţia de transportator rutier.

“Este foarte important să fie respectate cerinţele privind instruirea şi certificarea şoferilor profesionişti, precum şi condiţiile de muncă ale transportatorilor, timpii de condus şi de odihnă,  pentru a se evita accidentele cauzate de oboseală”, a insistat din nou, miercuri, la dezbaterea la care au fost prezenţi peste 400 de participanţi, eurodeputata PSD Adriana Ţicău, vicepreşedintă a Comisiei de Transporturi a PE.

Citit 573 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.