”Big brother” pe străzile Galaţiului. Maşinile poliţiei locale sunt doate cu GPS şi camere de filmat

”Big brother” pe străzile Galaţiului. Maşinile poliţiei locale sunt doate cu GPS şi camere de filmat
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pe lângă camerele de supraveghere instalate pe stâlpi, de acum înainte incidentele de pe străzile oraşului vor putea fi surprinse şi cu ajutorul camerelor de filmat montate pe maşinile Poliţiei Locale.

Asta după ce 30 de autospeciale ale Poliţiei Locale au fost dotate cu un sistem de monitorizare prin GPS, sistem ce garantează creşterea eficienţei cu privire la raportarea şi urmărirea calităţii activităţilor din teren.

Prin implementarea acestui sistem, se urmăreşte creşterea capacităţii de verificare şi urmărire a tuturor autovehiculelor instituţiei, dar şi eficientizarea activităţilor de control şi raportare a patrulelor auto, prin sporirea capacităţii tehnologice de acces la informaţia relevantă din teren.

Valoarea sistemului de monitorizare a autovehiculelor prin GPS este de 97.610 lei, fără TVA. „La sfârşitul anului trecut, la iniţiativa Primarului Municipiului Galaţi, Consiliul Local Galaţi a aprobat finanţarea proiectului de dotare a 30 de autospeciale ale Poliţiei Locale Galaţi, cu sisteme de localizare şi monitorizare prin GPS, primul sistem de acest gen din cadrul instituţiilor de ordine şi siguranţă publică din Galaţi. Proiectul oferă multiple avantaje printre care monitorizarea pe o hartă sinoptică la dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi şi dirijarea echipajelor de poliţie locală în timpul cel mai scurt la evenimentele reclamate, respectiv vizionarea şi înregistrarea de la bordul autoturismelor a întregii activităţi contravenţionale sau infracţionale", a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

„Cred că monitorizarea aceasta prin sistemul GPS va reduce în primul rând timpii de intervenţie al poliţiştilor locali. Prin modalitatea aceasta de supraveghere timpii morţi sau pretinşi a fi morţi ar putea fi observaţi în timp real de cei ce sunt în comandament sau sunt de partea cealaltă a camerelor. Persoana din dispeceratul Poliţiei Locale va putea şti exact unde se află cel mai apropiat echipaj şi poate fi trimis către zona ce a fost reclamată cu probleme”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 4653 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2019 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.