Se dă startul noului sezon de comercializare a mărţişoarelor

Se dă startul noului sezon de comercializare a mărţişoarelor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cum primăvara se apropie cu paşi repezi, municipalitatea pregăteşte terenul pentru avalanşa de comercianţi de mărţişoare, flori şi alte "accesorii" specifice lunii martie. Ca şi în anii precedenţi, au fost stabilite zonele în care astfel de produse vor putea fi vândute, precum şi procedura ce trebuie stabilită de comercianţii stradali. Mai exact, primăria municipiului Galați a anunțat într-un comunicat de presă că au fost stabilite opt zone pentru comercializarea stradală de mărțișoare, flori, felicitări și aranjamente florale, activitate ce va putea fi desfăşurată în perioada 11 februarie - 10 martie. Pentru cei ce doresc să valorifice această oportunitate, municipalitatea precizează că zonele în cauză sunt: strada Domnească (zona Parcului "Mihai Eminescu"); Complexul "Potcoava de Aur"; strada Brăilei (zona Parcului "Țiglina I"); Piața Energiei (zonele Magazin "General" și Oficiul Poștal nr. 5); bulevardul Milcov (Complex Comercial Micro 40); intersecția străzilor Siderurgiștilor și Gheorghe Doja; Micro 19 (strada Strungarilor, Aleea Comerțului); strada Brăilei (zona Spitalului Județean). În total, în cele opt zone, sunt disponibile 346 de locuri de comercializare.

"Agenții economici interesați să comercializeze mărțișoare, flori, felicitări și aranjamente florale, în perioada 11 februarie - 10 martie, pot depune cereri, începând de astăzi (ieri - n.r.), 4 februarie 2019, la Registratura Primăriei sau le pot transmite prin fax (0236.461.460) ori e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Documentele necesare pentru obținerea licenței sunt: cerere tip, certificat de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului (copie), statut (copie) pentru societăți comerciale, certificat constatator pentru comercializare de produse nealimentare, act de identitate al reprezentantului legal (copie), certificat fiscal emis de Direcția Impozite și Taxe din care să reiasă că agentul economic nu înregistrează datorii la bugetul local", se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Galaţi.

Reprezentanţii municipalităţii mai precizează că amplasamentele se atribuie în limita numărului de locuri stabilite pentru fiecare zonă, "în ordinea numerelor de înregistrare ale cererilor, respectiv maximum două locuri într-o zonă pentru un agent economic și numai pentru comercializarea de mărțișoare, felicitări, flori și aranjamente florale pe mobilier stradal de mici dimensiuni".

Taxa de utilizare temporară a domeniului public este de 3 lei/mp/zi și se achită după completarea documentației, începând cu data de 7 februarie a.c.

Agenții economici interesați pot depune cererile în zilele de luni (8.30 - 12.00), marți (9.00 - 12.00 și 13.00 - 15.00) și joi (9.00 - 12.00), se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei Galaţi.

Citit 1415 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2019 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.