Înotând în zăpadă prin oraş

Înotând în zăpadă prin oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viceprimarul muncipiului Galaţi i-a rugat pe şoferi să-şi lase maşinile acasă, pentru ca deszăpezirea străzilor să fie eficientă *

Până ieri după-amiază, gălăţenii au pomenit autorităţile pentru blocajele în trafic, vecinii, pentru că le „fură” locurile de parcare pentru care au săpat în zăpadă ore întregi, şoferii, inconştienţi încât ies pe şosele cu pneurile de vară, supermaketurile, că nu mai aduc lanţuri sau cauciucuri de iarnă etc.

Pe rând

Cartierele Galaţiului sunt ocolite de utilajele de deszăpezire; motiv pentru care locurile de parcare deja deszăpezite cu greu de unii locatari sunt pur şi simplu vânate de alţii care nu au nici un fel de respect faţă de altcineva în afară de propria persoană. 

Pe de altă parte, străzile principale, deşi curăţate bine – cel puţin de ieri dimineaţă şi până să înceapă să viscolească – sunt atât de „bine” mărginite de pereţii de zăpadă formaţi de lamele de deszăpezire, încât este practic imposibil să ieşi în şosea de pe trotuar.

În general, acest lucru este unul bun, că eşti păzit de maşini. Însă când situaţia se întâlneşte la staţiile de autobuz, iar microbuzul opreşte doar pentru un moment, să ajungi din pieton pasager este un adevărat sport extrem.

Însă nu doar pietonii suferă de faptul că în oraş deszăpezirea se face fără cap. În loc ca simultan cu deszpăzirea să se şi încarce în remorci omătul rezultat, munţii de nea au fost lăsaţi în intersecţii, blocând vizibilitatea şoferilor care şi aşa au probleme în această perioadă.

Şi aşa se face că oamenii trec prin intersecţii, pe „fundalul” unor impresionanţi munţi de zăpadă.

Tot din cauza parapeţilor de zăpadă formaţi de lamele tractoarelor,  ghenele de gunoi de pe stradă sunt pur şi simplu blocate. Faptul că gunoaiele dau pe afară din tomberoane este dovada că nimeni nu mai poate manevra containerele, captive în zăpadă.

Noroc că este frig, altfel gunoiul ar fi mirosit aşa de rău, că l-ar fi alungat până şi pe Moş Crăciun!

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco spune că, „cu fiecare noapte cu care trece, creştem numărul utilajelor folosite la deszăpezire. La început am avut 27 de utilaje, miercuri noapte am avut 33, joi noapte am avut 37 şi la vineri noaptea scot 40 de utilaje.

Sper să facem faţă, deşi ninge îndesat! Ştiu că e o problemă şi o recunosc, în privinţa munţilor de zăpadă din intersecţii şi de pe marginea drumurilor, dar încărcarea zăpezii este o altă etapă,  la care vom ajunge în momentul în care vom curăţa bine străzile”.

În acelaşi timp, ieri seară, văzând că se înrăutăţeşte ninsoarea, viceprimarul municipiului Galaţi a făcut apel la şoferi să evite să îşi folosească maşinile sâmbătă şi duminică, prin oraş, pentru ca utilajele de deszăpezire să acţioneze cu eficienţă.

Din acelaşi motiv viceprimarul a făcut apel la şoferi să nu îşi mai lase, maşinile parcate pe banda I.

Citit 1759 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.