Garaje demolate în Ţiglina 1, fără asigurarea zonei. Se vor amenaja noi locuri de parcare
Foto: Iulia Kelt

Garaje demolate în Ţiglina 1, fără asigurarea zonei. Se vor amenaja noi locuri de parcare
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

De curând, au avut loc demolări în forţă ale garajelor din cartierul Ţiglina 1, vizavi de Şcoala Gimnazială nr. 2, astfel încât proiectul privind regenerarea urbană să poată continua.

Construcţiile din beton blocau atât accesul în zona unităţii şcolare, cât şi a aleilor pietonale, copiii fiind nevoiţi de multe ori să circule pe stradă pentru a putea ajunge la şcoală. De asemenea, ocupau locuri de parcare preţioase, fiind foarte cunoscută lupta continuă a proprietarilor de maşini, care nu au unde să îşi lase autoturismele. În acest context, demolarea garajelor din amplasamentul respectiv este binevenită. Problema care rămâne de rezolvat este asigurarea zonei, astfel încât mai ales copiii să nu aibă acces pe șantier. Așa cum se prezintă acum, locul este un adevărat pericol, care îi nemulțumește atât pe locatarii din zonă, cât şi pe dascălii de la şcoala din apropiere. Majoritatea garajelor erau prevăzute cu beciuri, care acum stau căscate, reprezentând adevărate capcane, mai ales pentru copii. Locul arată ca după un bombardament, cu bucăţi întregi de beton, placaje, ţevi, sârme, un ansamblu de resturi generate de marea demolare, lăsate la voia întâmplării. Imaginea dezastrului devine şi mai dezolantă prin multitudinea de gunoaie menajere, aduse de oamenii, care, din comoditate, preferă să le arunce acolo, deşi containerele se află la o distanţă foarte mică.

“Situaţia este dezastruoasă. Deşi acţiunea este una foarte bună, ceea ce au lăsat în urma lor este de neconceput. Puteau măcar să înconjoare aceste garaje. De două-trei săptămâni le-au dărâmat. Din câte am înţeles, urmează să construiască şi străzi în zonă pentru a decongestiona traficul pe strada Brăilei. Noi avem nevoie de parcări, nu de străzi,” ne-a mărturisit Maxim Ion, locatar.

Am cerut un punct de vedere şi directoarei Şcolii Gimnaziale nr. 2, prof. Ana Huţan, care ne-a sus că abia așteaptă să se termine reabilitarea zonei. “Faptul că le-au dărâmat este un lucru bun. Astfel, s-a luminat şi curtea noastră. Plus că vizibilitatea în zonă era foarte redusă. Aşteptăm să se facă parcarea cât mai repede. Într-adevăr, este destul de periculos, dar copiii noştri nu au voie să părăsească unitatea şcolară în timpul pauzelor. Chiar dacă urmează să intrăm în vacanţă, vom face şi noi o adresă la Primărie, în cazul în care vedem că lucrurile întârzie”, a precizat directoarea Școlii Gimnaziale nr. 2. 

Astfel, bucuria creării unor locuri de parcare noi este exprimată la unison, umbrită, totuşi, de consecinţele demolării garajelor. Oamenii vor ca, până la finalizarea lucrărilor, sau, cel puţin, până la aducerea terenului în starea iniţială, zona să fie înconjurată și semnalizată corespunzător.

Citit 5479 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 00:02

6 comentarii

 • postat de Strajerul
  Vineri, 14 Iunie 2019 06:35
  5.13.189.***
  He he heeeee
  .... din comoditate oamenii nu mai arunca gunoaiele menajere la container ...
  Pai si Politia Locala, care se plimba prin Tiglina 1 cu mainile la spate sau cu mobilul lipit de ureche, nu intra in atributiile lor???

  Desigur ca asta e treaba politiei locale!!!

  Asa cum trebuie sa verifice garajele de jur-imprejurul parcarii wbc din Tiglina 1.
  La acestea se aud zilnic zgomote de scule electrice datorate unor activitati ilicite.
  Scrie foarte clar in legea politiei locale ca:
  - se asigura ca gunoiul menajer este ridicat la termen
  - ca sanctioneaza locatarii ce depoziteaza gunoiul de aiurea
  - ca au obligatia de a verifica activitatile comerciale clandestine
  - ca sanctioneaza grataragii dintre blocuri
  - ca vegheaza la pastrarea ordinii publice
  - si multe alte lucruri frumoase.
  Frumoase pe hartie ...
  0
  1
  Raportează
 • postat de george
  Luni, 10 Iunie 2019 16:12
  185.45.177.***
  Primaria, Inspectoratul de Stat in Constructii, ITM -ul ce faceti politrucilor ??? E bine la birou?
  3
  15
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Luni, 10 Iunie 2019 14:18
  5.13.208.***
  Dar garajele din preajma spitalului judetean ,cele din dreptul Bisericii Sf. Andrei nu se pot darama? Multe sunt spatii comerciale ,altele nefolosite sau folosite in alte scopuri. O sa fie ditamai parcarea in curtea spitalului de ce mai trebuie acele maghernite urate.
  4
  16
  Raportează
 • postat de Razvan
  Luni, 10 Iunie 2019 14:07
  5.13.151.***
  Vineri ,grupul de initiativa locala Prieteni pentru Galati a delimitat zona cu resursele lor,cu speranta ca nu se vor intampla evenimente neplacute..
  2
  18
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Luni, 10 Iunie 2019 11:05
  5.2.205.***
  Tipic, demolam sa vada lumea ca demolam dar nu suntem in stare sa lasam terenul intr-o stare acceptabila pana la inceperea constructiei propiu-zise.
  11
  13
  Raportează
 • postat de Nikolas
  Luni, 10 Iunie 2019 05:07
  86.124.206.***
  Va rugam sa insistati cu articolele despre necesitatea demolarii garajelor si construirea de noi parcari!
  8
  46
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.