SC Gospodărire Urbană SRL are director nou
Foto: Iulia Kelt

SC Gospodărire Urbană SRL are director nou
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Societatea Gospodărire Urbană are un nou director interimar, pe Dragoş Lucian Magearu, pentru o perioadă de şase luni.

Din 2014 şi până în prezent, Magearu a ocupat funcţia de director executiv al Managementul Activelor în cadrul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime.

De profesie economist, acesta promite că va aduce schimbări menite să ofere oraşului un aspect decent şi demn de un oraş european, fiind dispus să apeleze chiar la importul de angajaţi din afara Uniunii Europene, pentru a acoperi lipsa forţei de muncă, invocată adesea de fostul director, pentru a justifica gospodărirea defectuoasă a oraşului.

"Lipsa personalului o resimţim în toate compartimentele din societate. Am de gând să rezolv problema salariilor, pentru că, din păcate, în momentul de faţă, poate noi nu suntem atractivi din punct de vedere salarial. De asemenea, voi apela şi la oameni din exterior, pentru a acoperi acest deficit. Înţeleg că e o procedură mai amplă, care durează cel puţin patru luni până să se perfecteze şi să poţi aduce oameni din afară. Dar, dacă aceasta este situaţia şi aceasta este piaţa în momentul de faţă, dacă ai noştri nu vor să muncească, vom apela sau vom încerca să apelăm la personal din Vietnam, Sri Lanka, Nepal şi alte ţări care pot furniza forţă de muncă", ne-a declarat noul director.

Deşi aflat la conducere de numai o săptămână, Dragoş Magearu a luat deja măsuri pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Galaţi, situaţie care nu mai putea suferi nicio amânare, având în vedere dezastrul în care se aflau. "Nu ştiu dacă s-a văzut acum, într-un timp foarte scurt, dar, de când am venit, de o săptămână, am reuşit şi am finalizat Faleza, inclusiv cea Superioară, cu tot ceea ce înseamnă aliniament stradal şi taluz. Evident, fiind o suprafaţă foarte mare, nu poate fi integral asigurată, dar eu cred că în momentul de faţă arată cel puţin decent. Am reuşit să terminăm şi Grădina Publică, pentru că şi acolo erau bălăriile foarte mari. De asemenea, am continuat cu strada Domnească şi am intrat deja în interioarele de cartier, am început de la sensul giratoriu de la Trecere bac, urcând înspre Turnul de televiziune şi continuând în cartierul Micro 20. O echipă lucrează în Ţiglina, în momentul de faţă concentrându-ne pe cartiere, din Micro 20, Micro 19, Micro 18, Micro 17 spre Micro 39, Siderurgiştilor şi Micro 40. Acesta este programul pe care îl avem pentru săptămâna viitoare şi estimez că, în două săptămâni, maximum trei, tot oraşul va fi acoperit din punct de vedere al unei prime treceri", promite Dragoş Magearu, care preferă ca faptele sale să-l reprezinte mai mult decât vorbele, spunând despre el doar că este o persoană directă, sinceră şi transparentă.

Citit 11722 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Iulie 2019 10:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.