Consilierii locali, la dat cu subsemnatul

Consilierii locali, la dat cu subsemnatul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Una dintre responsabilităţile aleşilor locali este aceea de a-şi prezenta un raport anual de activitate *

Dar legea nu prevede nicio sancţiune pentru cei care nu respectă această obligaţie, aşa că responsabilitatea pentru prezentarea raportului anual de activitate este înţeleasă după cum doreşte fiecare consilier.

Unii aleşi  spun cu seriozitate ce au făcut, alţii se laudă cu asistarea la diverse festivităţi publice…

Totuşi, faţă de rapoartele de activitate ale consilierilor locali din mandatul trecut, cele depuse de aleşii locali actuali sunt mult mai bine întocmite, dovadă că, deşi nu s-ar (mai) crede, criticile au şi efecte pozitive. 

Un raport cu adevărat stufos

Dacă unii aleşi s-au mărginit să enumere la câte şedinţe sau manifestări publice au participat, alţi aleşi şi-au prezentat cu lux de amănunte activitatea.

Reprezentativ este decanul de vârstă din CL - Nicolae Rainea (PSD). În urma activităţii sale, trebuie reţinut că lui i se datorează faptul că pe uşa fiecărui birou din Primărie sunt trecute numele funcţionarilor care lucrează acolo.

Rainea (FOTO) prezintă toate activităţile sociale şi sportive în care s-a implicat, alături de ONG-uri. Cu o sinceritate dezarmantă, în raport, consilierul prezintă şi neîmplinirile:

„Am propus, ca în zonele aglomerate – între stopuri – să se construiască pasarele. Până în prezent nu a luat nimeni în serios aceste propuneri”.

Un alt raport stufos este cel al consilierului Roman Apostol Picu (PC). Lui i se datorează faptul că biletul de microbuz nu s-a scumpit încă, ori că pe Faleza Inferioară nu s-a concesionat un teren lui Maricel Popa.

Tot Roman Apostol Picu a militat pentru plimbarea cu bicicleta pe faleză (posibilă acum, prin stabilirea unei piste speciale).

În schimb, acesta enumeră şi propunerile sale care par aproape de domeniul fanteziei.

Propunerile vorbesc despre construcţia unei telegondole pe faleză, realizarea unui parc acvatic, înfiinţarea unei curse de agrement, cu minicarul, tot pe faleză, sau a unei curse turistice prin oraş, cu un autobuz descoperit şi chiar … înfiinţarea unei pârtii de săniuş şi schi !

La PD-L se poartă raportul-tip !

Trebuie făcută o precizare: dintre cei 27 de aleşi locali, consilierul Petru Alexe (PD-L) nu figurează cu raportul de activitate depus. Pe de altă parte, mai mulţi consilieri PD-L au găsit de cuviinţă să depună un raport de activitate „tip”.

În cazul consilierilor Viorel Trif, Radu Gheorghe, Constantin Olaru şi Ion Dumitru, rapoartele de activitate seamănă tare bine; aceleaşi fraze, aceleaşi demersuri. Cu o excepţie – la Viorel Trif apare o rubrică nouă, cea a iniţiativelor personale, unde se spune că a propus desfiinţarea liniei de tramvai de pe Mihail Bravu.

În rest, rapoartele celor patru seamănă foarte bine. Ciudat sau nu, alţi doi consilieri PD-L, Victor Dobrea şi Alin Mihai, nu au „aderat” la clubul celor cu rapoarte-tip şi s-au mărginit la a-şi prezenta activităţile de „real” interes, precum participarea la… „evenimente social-culturale, religioase, seminarii…”.

Podlaţi scrie de mână

Din cei 26 de consilieri locali care şi-au depus rapoartele de activitate, Lucian Podalţi (PSD) este singurul care a scris de mână darea de seamă.

Toate celelalte rapoarte sunt tehnoredactate, că doar consilierii au şi laptopuri, deci tehnologie există! Numai domnul Podlaţi nu a aflat încă, sau pur şi simplu a considerat că scrisul de mână este mai convingător decât cel în Arial 14.

Cum îi găsim?

Din păcate, nu sunt mulţi consilierii care îşi dau datele de contact pentru a le permite cetăţenilor să îi găsească şi să le spună păsurile.

Roman Apostol Picu (PC) şi Mihai Manoliu (PNL) sunt singurii care au cabinete de consilieri locali în cartierele oraşului (în Micro 17, şi, respectiv, în I.C.Frimu, la „Două Babe”), iar Florin Gasparotti spune că cetăţenii îi pot scrie la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.