DNA, la Transurb. Patru troleibuze în plus, dar la fel de puţine autobuze pe trasee
Foto: Iulia Kelt

DNA, la Transurb. Patru troleibuze în plus, dar la fel de puţine autobuze pe trasee
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali au luat două decizii importante privind activitatea companiei publice de transport local Transurb SA.

"Vă propun ca pentru perioada verii societatea Transurb să aplice programul normal de transport, în vedere asigurării unui confort suplimentar cetăţenilor municipiului Galaţi", a fost propunerea făcută de consilierul ALDE Cătălin Popa, în plenul şedinţei din iunie. De această propunere i-a reamintit, în şedinţa de ieri, consilierul local PNL Onuţ Atanasiu. Şi asta pentru că proiectul de hotărâre ajuns spre aprobare pe masa aleşilor locali nu prevedea nimic cu privire la renunţarea la programul de vară, care înseamnă mult mai puţine mijloace de transport pe traseele Galaţiului.

Singura prevedere a proiectului viza doar traseul de troleibuz 102: suplimentarea cu patru capacităţi pentru programul redus de transport (vacanţa de vară) pentru zilele lucrătoare, în intervalul orar 7,00 - 18,00. Mai mult, era ignorată şi solicitarea Transurb care viza modificări şi pe alte trasee de transport local.

Explicaţiile au venit din partea directorului executiv Vergiliu Vals, din cadrul Primăriei Galaţi: "Din analiza pe care Direcţia de Servicii Publice a făcut-o ca urmare a solicitării Transurb şi a dlui consilier Popa, am tras concluzia că oportună, fiabilă şi aplicabilă în primul rând în interesul cetăţeanului gălăţean este suplimentarea traseului 102 cu patru troleibuze moderne, cu aer condiţionat, astfel încât să încercăm o mică îmbunătăţire a sistemului de transport public. Pentru celelalte trasee, modificarea conducea la reducerea numărului de unităţi de pe traseu şi nu ne-am dorit asta", a precizat directorul Vals.
Deşi cu patru troleibuze în plus pe traseu nu se face primăvară în transportul local, sperăm ca modificarea să fie aplicată cât mai repede.

Oficial, în casă nouă

Deşi SC Transurb SA s-a mutat încă de anul trecut de pe strada Basarabiei nr. 4, în Autobază, pe strada George Coşbuc nr. 252, schimbarea sediului social a fost aprobată abia ieri de către aleşii locali. "Noul sediu al societăţii Transurb este în curtea depoului, prin urmare atât directorii cât şi întreaga conducere sunt mult mai aproape de angajaţii companiei. Inclusiv drumurile dintr-o parte în altă, folosirea maşinii pentru vizitele pe teren, pentru mica corespondenţă, pentru «te-a chemat directorul» s-au redus. Spaţiul nu mai este unul atât de generos pe cât îl aveau. S-au restrâns, au regândit altfel spaţiile pe care le-au găsit la depoul auto, l-au amenajat cum au putut, prin urmare din punct de vedere al întreţinerii, sunt costuri mult mai mici", a explicat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Acesta a dezvăluit şi ce se va întâmpla cu fostul sediu al Transurb, rămas acum gol: "Pentru fostul sediu avem o solicitare din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de a se muta cu sediul de pe strada Cuza în fostul sediu al celor de la Transurb de pe strada Basarabiei. În locul DNA de pe Cuza urmează, cel mai probabil, să vină Colegiului Medicilor, de la care avem o solicitare, şi care nu are în momentul de faţă un sediu propice pentru a-şi desfăşura activitatea".

Citit 5688 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 00:04

5 comentarii

 • postat de comunismul
  Joi, 08 August 2019 15:21
  188.24.199.***
  sa imi bag ceva in ele! oricum maxi taxi! numai solicita nimeni! de ce! pai sa vedem umblau aia cu tinuta necorespunzatoare! dadeai bani o gramada! cu carul! etc! deci de aia nimeni numai solicita asa ceva! deci adio cu la revedere! da dar alea erau utile! mai ales cand stii ca trebuie sa stai sa astepti autobuzul nu stiu cat timp! cica 5 minute! da ma 5 minute! si alea 5 minute! cat inseamna! domne! ai! spun zic eu cat! 10-15 minute! doar nu iti inchipui ca un autobuz vine cat ai zice spune peste! asta a fost odata! ca niciodata! acum galatiul e o porcarie de oras! o cloaca! o clica! in care abia mai respiri! aerul asta! da sa te uiti colo! ce este la bucuresti! iasi! timisoara! cluj! etc! exceptand iasi! timisoara! cluj! bucurestiul ca si galatiul! o duce tot asa! pacat! rusine! rusine! rusine! nu asa trebuie sa mearga treburile in acest oras! trebuie schimbat ceva! si repede! ca nu e timp! de stat! si privit!
  0
  1
  Raportează
 • postat de costel
  Vineri, 02 August 2019 09:19
  93.122.250.***
  Ma speriasem cand am citit titlul,gandindu-ma ca in sfarsit DNA - Galati vrea sa faca un pic de ordine in activitatile economice din Galati,dar m-am inselat ! Totul merge perfect in municipiul si judetul Galati ! Nici nu ar avea cum sa fie altfel daca PSD si prietenii politici conduc aceasta parte de tara de 30 de ani ! SUCCES in continuare !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 01 August 2019 17:40
  188.24.214.***
  NU MAI SOLICITA NIMENI spatii in punctele termice NEFUNCTIONALE ?????
  0
  5
  Raportează
 • Joi, 01 August 2019 14:07
  37.251.223.***
  Am solicitat suplimentarea cu un troleibuz și pe traseul 104, precum și scoaterea lui 9 de pe R. 11 SIRET. Dar fără răspuns. Mai ales ca avem nevoie de încă un troleibuz....
  0
  7
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Joi, 01 August 2019 12:50
  81.12.149.***
  Şi uite aşa DNA-ul se pune şi mai bine cu Primăria şi autorităţile locale sau invers!
  Cred că DNA Galaţi, ale căror Rapoarte de activitate anuale nu prea s-au mai auzit în presă în ultima vreme, ar trebui să se comaseze cu alte DNA-uri teritoriale şi să mai dispară din angajaţii care sunt plătiţi cu nişte salarii colosale!
  4
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.