Primăria ridică maşinile abandonate prin oraş
Foto: Iulia Kelt

Primăria ridică maşinile abandonate prin oraş
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Cele mai multe parcări de cartier din Galaţi, cu mici excepţii, găzduiesc, fără voie, maşini aflate într-o stare deplorabilă, abandonate din varii motive de către proprietarii lor. De multe ori le întâlnim şi pe carosabil sau chiar pe trotuare, îngreunând, astfel, circulaţia pietonală. Există şi cazuri când aceste rable, care ocupă abuziv locuri de parcare, şi aşa insuficiente, sunt transformate în coşuri de gunoi, reprezentând adevărate focare de infecţie şi un pericol pentru sănătatea populaţiei.

Conform Legii 421/2002, pentru vehiculele în privinţa cărora există indicii temeinice că ar fi abandonate, aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, se vor efectua cercetări pentru identificarea proprietarului sau a deţinătorului legal, urmând ca acesta să fie somat prin scrisoare recomandată cu aviz de primire, pentru a-şi ridica maşina în termen de cinci zile. În cazul în care nu răspunde somaţiei primite, după expirarea unui termen de zece zile de la data somaţiei, vehiculul trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază teritorială se află şi va fi predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu a anunţat că a demarat o nouă acţiune de eliberare a străzilor de maşinile abandonate, încurajând cetăţenii să sesizeze Primăria în cazul care observă astfel de situaţii.

“Am demarat o nouă acţiune de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public, care ocupă inutil locurile de parcare sau alte spaţii. Avem în momentul de faţă aproximativ 50 de maşini pe care le-am depozitat şi care vor fi vândute ca fier vechi, după parcurgerea tuturor etapelor legale.”

Sesizările pot fi făcute online la adresa de e-mail sesizari

primariagalati.ro.

Citit 5672 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2019 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.