Liniştea de după furtună

Liniştea de după furtună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În vara anului 2008, imediat după alegerile locale, comuna Vârlezi a fost la un pas de a avea un nou scrutin *

…şi asta după ce, supărat, Eugen Durbacă, liderul PC şi-a exclus din partid toţi consilierii comunali proaspăt aleşi. Motivul? Indisciplină.

Consilierii PC refuzau să îl aleagă pe social-democratul Octavian Mardare în funcţia de viceprimar al localităţii, funcţie pe care liderul PC o negociase cu PSD în schimbul scaunului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului. Durbacă era foarte vehement:

„Cine nu se încadrează în disciplina partidului nu are ce căuta în partid, poate să iasă primar, consilier sau ce-o fi! La Vârlezi m-am supărat pe toată organizaţia, pentru că nu a respectat ceea ce am hotărât în biroul judeţean!”.

„E şi numele meu în joc! Deocamdată am luat măsura de excludere”.

Până la urmă, liderul PC şi-a iertat şi reprimit în partid consilierii şi astfel toate s-au rezolvat.

Abia la a treia „strigare” a Prefecturii, aleşii comunei Vârlezi au reuşit să constituie noul Consiliu Local. Şedinţa de constituire a CL şi de alegere a viceprimarului s-a desfăşurat cu Eugen Durbacă prezent într-unul din birourile primăriei, stând la sfat cu social-democratul Avram Trandafir.

În condiţiile în care noua guvernare a început sub auspiciile furtunii, ne aşteptam ca funcţionarea administraţiei locale din Vârlezi să aibă probleme. Ei bine, norii s-au risipit repede.

„Acum ne înţelegem şi nu a fost niciodată mai bine în Consiliul Local. La început a fost doar o furtună, care a risipit energiile negative. În fostele consilii locale se întâmpla adesea ca grupul de consilieri aflat în opoziţie să se ridice de la masă şi să plece, lăsându-ne singuri”.

„Erau neînţelegeri. Acum, consilierii cu mai multe mandate chiar se minunează cât de bine merge treaba”, ne-a declarat primarul comunei Vârlezi conservatorul Ştefan Patriche (FOTO 1).

Acelaşi lucru îl spune şi consilierul local PNL Valeriu Hărăbor, medicul de familie al întregii comune.

Citit 912 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.