Lipsa ofertanţilor anulează achiziţiile şi scumpeşte contractele
Foto: Anca Melinte

Lipsa ofertanţilor anulează achiziţiile şi scumpeşte contractele
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria Galaţi a fost nevoită să majoreze valoarea estimată a unor contracte, după ce achiziţiile publice organizate în vederea atribuirii lor au fost anulate.

Extinderea a 30 de refugii din staţiile de transport public local - astfel încât să se poată adăposti şi persoanele cu handicap, un sistem de iluminat arhitectural pe scuarul gazonat al străzii Brăilei, dar şi un sistem de vidanjare pentru evacuarea apelor meteorice de la Cavoul Roman sunt trei achiziţii publice lansate de Primăria Galaţi. Despre fiecare dintre acestea aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. Din păcate, fiecare dintre aceste proceduri a fost anulată, pentru că nu s-au prezentat ofertanţi.
Municipalitatea a fost nevoită să lanseze din nou procedurile pentru atribuirea acestor contracte, numai că valoarea lucrărilor şi a serviciilor a fost majorată.
Astfel, conform datelor, pentru „Achiziţia şi montajul a 30 de bucăţi extinderi adăposturi BUS pentru persoane cu handicap”, valoarea estimată a contractului a crescut de la 45.000 de lei TVA la 52.500 de lei fără TVA. În cazul achiziţiei cu montaj a unui sistem de iluminat arhitectural pe scuarul străzii Brăilei, tronson Inel de Rocadă - bulevardul George Coşbuc, valoarea estimată a contractului s-a majorat de la de 50.000 de lei la 65.000 de lei fără TVA. Iar pentru un sistem de vidanjare pentru evacuarea apelor meteorice de la Cavoul Roman, necesar încă de anul trecut, Primăria este dispusă la o cheltuială de 35.000 de lei fără TVA în loc de 23.000 de lei fără TVA, valoarea iniţială a achiziţiei anulate.
Rămâne de văzut dacă municipalitatea va găsi acum ofertanţi şi dacă nu cumva achiziţiile iniţiale au fost subevaluate.

Citit 3097 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 08:14

1 comentariu

 • postat de Galatean
  Miercuri, 25 Septembrie 2019 17:57
  78.96.81.***
  Acum sigur vor veni competitori, ca asta au asteptat, este in politica nevazuta a Primariei, dupa care, mai maresc inca o data preturile, fie, de regula, prin omisiuni de proiectare, NCS-uri, note comanda suplimentare, ca au dat peste niste cioate care erau acoperite, sau o groapa care necesita umplutura!

  Am dat numai niste exemple de sutit usor bani la lucrari de constructii ale Primariei, acestea fiind in numar nelimitat!

  Ca, nu-i niciun bai, de semnat se smneaza, incompetenta este la ea acasa, mutata in sediul nou al Primariei!
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.