Mai puţine microbuze!

Mai puţine microbuze!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Criteriile nu se schimbă *

Din luna mai a acestui an, pe străzile oraşului Galaţi va circula aproape jumătate din numărul de microbuze care, în prezent, se ocupă de transport public privat de persoane.

Consiliul Local nu va lua în seamă nici „indicaţia” prefectului judeţului Galaţi, Cosimn Păun, de a reveni asupra criteriilor de evaluare şi departajare a operatorilor. Mai ales că hotărârea respectivă a primit deja avizul de legalitate al prefectului şi a intrat deja în vigoare.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a explicat miercuri că la redactarea hotărârilor adoptate de aleşi privind transportul local au muncit de luni de zile Comisia nr. 3 a CL şi Direcţia tehnică. Deşi doar Comisia care a iniţiat hotărârea poate propune modificarea ei, Ciumacenco respinge din start orice schimbare:

„Un an şi jumătate am ţinut politicul departe de administraţie şi vă spun un singur lucru, atât timp cât voi fi în Primărie, nu voi accepta ca acest lucru să se transforme în ceva politic şi să se intersecteze cu interesele unor persoane care au aport politic în povestea asta. Acele criterii sunt echilibrate şi dau o şansă tuturor care vor să participe”.

„Voi discuta cu prefectul şi îi voi explica faptul că nu trebuie să ne lăsăm atraşi într-un joc în care unii au anumite interese şi noi trebuie să stăm drepţi în faţa lor. Nu e de joacă, în mai trebuie să înceapă noua formulă de transport public”.

„Am luat decizia să reducem la jumătate pentru că nu e normal ce se întâmplă în oraş, nu e normal faptul că în continuare vom avea transport cu maxi-taxi, dar realitatea din oraş arată că Transurb nu are capacitatea să asigure transport public. Dacă ar fi avut-o, vă garantez că din mai ar fi fost numai Transurb. Sper că va fi o licitaţie deschisă, în care singurii care vor avea de câştigat să fie gălăţenii”, a spus Nicuşor Ciumacenco.

În martie ar urma să aibă loc licitaţia pentru noua formulă de transport. Pentru a nu schimba regulile în timpul jocului, mai ales că unii operatori şi-au achiziţionat deja noi microbuze, criteriile de participare la licitaţie vor fi cele stabilite de aleşi la finele lui 2009.

Punctajul urma să fie stabilit funcţie de redevenţa pe autovehicul activ, vechimea parcului de vehicule, gradul de confort gradul de poluare al autovehiculelor etc.

Gălăţenii care doresc detalii asupra criteriilor şi a prevederilor hotărârilor CL privind transportul, le pot afla accesând link-ul http://www.primaria.galati.ro/portal/comisii.php?com=3&oper=arch&an_h=2009&Cluna=10&rowstart=60.

Hotărârile privind transportul local sunt cele de la 515 la 521, fără 519.

Citit 1171 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.