Primarul vrea transferuri, nu concedieri

Primarul vrea transferuri, nu concedieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prin transferarea anumitor posturi, organigrama Primăriei se aeriseşte, iar oamenii îşi păstrează joburile *

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, estima că va trebui să reducă în jur de 100 de posturi din Primărie, astfel încât să se încadreze în noile „croieli” bugetare, acum edilul spune că nu va fi nevoie să dea vreun angajat afară. Ceea ce nu înseamnă că vor fi şi excepţii… 

„Vom analiza de la caz la caz, însă am câteva planuri. De pildă, cei care se ocupau până acum cu aplicarea de amenzi vor fi trecuţi la Poliţia Comunitară”, a spus primarul, dând exemplul serviciului Disciplina în Construcţii, din cadrul Direcţiei de Urbanism.

Iar prin transferarea funcţionarilor de la Primărie către Poliţia Comunitară nici nu va mai fi vorba de reducere de personal, căci legea spune că trebuie operate reduceri din aparatul propriu al primarului.

Totuşi, pot fi şi concedieri …

Pe de altă parte, edilul şef a spus că nu exclude nici renunţarea la diferiţi angajaţi din Primărie care nu îşi fac bine treaba.

„Mă gândesc să renunţ la juriştii noştri şi să fac un contract cu o firmă de avocatură. Asta nu înseamnă că voi renunţa la toţi juriştii, ci doar la cei care pierd procesele…”.

„La noi, de fiecare dată când Primăria a avut un proces derulat la Galaţi, l-a pierdut. Când l-am strămutat la Braşov sau Ploieşti, l-am câştigat…”, a mai spus primarul, aluziv.

Acesta şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de legislaţia actuală, care „…dacă este un proces împotriva mea, ca primar, mă reprezintă juristul Primăriei, însă dacă este un proces împotriva mea, ca om, trebuie să îmi iau un avocat din afara Primăriei…”.

„Şi astfel de cazuri sunt destule; cam 10 la sută din totalul de 100 de procese pe an”.

Dumitru Nicolae şi-a exprimat nemulţumirea şi în cazul unui alt proces, cu o firmă care se ocupă cu mansardarea blocurilor, proces în urma căruia primarul ar urma să plătească din buzunar o sumă importantă de bani, ca despăgubiri de judecată.

„Legea 215 spune că pentru situaţii de genul acesta, cheltuielile se suportă de la bugetul local… Îmi exprim încă o dată punctul de vedere că totul e o făcătură. Nu trebuie să fii jurist”.

„Când ai Constituţia care spune că proprietatea privată e garantată, mai pui în discuţie chestia asta? Suntem singurul oraş din ţară unde e această soluţie”.

„Nu justiţia e de vină, ci cei de Ministerul Lucrărilor Publice, care nu au dat precizări clare privind mansardarea. Ce se întâmplă dacă e o furtună şi zboară o mansardă şi omoară pe cineva  sau îl schilodeşte, aşa cum , de altfel, s-a mai întâmplat?…”.

Închizând paranteza „justiţie”, primarul a spus că în privinţa reducerilor de personal, deocamdată nu se va întreprinde nimic, până când nu se vor face precizări clare de la guvern cu privire la anumite subiecte:

•    care este norma (aprobată, nu doar ca propunere) de personal;

•    care este data de raportare a numărului de angajaţi.

Pentru că „…de pildă, noi, la Primărie, faţă de ianuarie 2009, avem cu 100 de oameni mai puţini, nu ştiu de unde au început ei să calculeze când au vorbit de reducerea de personal şi sunt convins că nici ei nu ştiu”.

Citit 775 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.