Un buget local mai mic

Un buget local mai mic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cauza crizei financiare şi a creşterii alarmante a numărului de şomeri din municipiul Galaţi, şi bugetul local va avea de suferit, a avertizat primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae *

Potrivit estimărilor făcute de cei de la Primărie, edilul-şef spune că în acest an bugetul local se va realiza cu un deficit de zece la sută. Adică, încasările de la populaţie şi societăţile comerciale vor fi cu cel puţin 10 la sută mai mici decât cele de anul trecut.

„Asta este doar bugetul realizat în plan local. Cât priveşte banii pe care îi vom primi de la bugetul de stat, acolo suma va fi mai mică decât anul trecut într-un procent ce va depăşi 10 la sută”, a adăugat Dumitru Nicolae.

„Realizaţi că anul trecut, din impozitul pe salarii, Galaţiul primea la bugetul local o sumă lunară de 125 de miliarde lei vechi [12,5 milioane lei]. Acum, când la Galaţi sunt mii de şomeri, normal că vor fi afectate şi aceste venituri realizate din impozitul pe salariu, nu?”, a mai spus Dumitru Nicolae.

Credite bancare pentru străzi şi conducte

În ciuda previziunilor pesimiste în legătură cu bugetul local, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, spune că nu va renunţa la investiţii. Din ce bani se vor face acestea? „Daţi-mi voie să am şi eu secretele mele”, a venit replica edilului.

Mai în serios, acesta şi-a reiterat intenţia de a propune Consiliului Local Galaţi contractarea unor credite bancare, bani cu care să se poată desfăşura în oraş mai multe investiţii prioritare.

Printre acestea, cea mai importantă lucrare ce trebuie realizată în acest an este, potrivit primarului, reparaţia străzilor distruse de această iarnă, dar şi a acelora care au fost modernizate prin programul ISPA. Şi, odată cu reparaţia străzilor, „acolo unde se pretează”, se vor monta borduri de granit.

Cea de-a doua prioritate pentru acest an este reabilitarea, sau, mai bine spus, continuarea lucrărilor de reabilitare a conductelor termice. Pentru aceste două mari lucrări, primarul intenţionează să contracteze două credite bancare, unul în valoare de 20 milioane lei, iar celălalt de 10 milioane lei, creditul cel mai mare urmând să fie folosit pentru asfaltarea străzilor.

Citit 557 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.