Traseele pe care vor intra noile minibuze

Traseele pe care vor intra noile minibuze
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cele 20 de minibuze cumpărate de Primăria Galaţi pentru SC Transurb SA vor intra pe trasee începând de duminică, 1 decembrie 2019, anunţă Primăria municipiului Galaţi. Gălăţenii vor putea călători cu ele pe traseele 13 (Piaţa Centrală – Bazinul Nou/Agrogal), 15 (Piaţa Centrală – Gara CFR), 16 (Piaţa Centrală – Trecere Bac), 25 (Shopping City – Cartier Fileşti), dar şi pe nou înfiinţatul traseu 37 (strada Constantin Levaditti – Ţiglina I).

Printr-un comunicat de presă transmis, administraţia locală anunţă că, de duminică, 1 decembrie, zi în care vor intra pe trasee noile minibuze, vor exista modificări în programul de transport public local. Modificările, despre care aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă” sunt necesare pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor transmise de către călători şi de către SC Transurb SA.

Cea mai importantă noutate este înfiinţarea traseului 37 (strada Constantin Levaditti – Ţiglina I), asigurat cu două minibuze, cu o frecvenţă de 30 minute. Ruta asigurată va fi: strada C. Levaditti (aferent bloc Nufăr 5) – strada C. Levaditti – strada Prelungirea Brăilei – strada Brăilei – Ţiglina I/ Ţiglina II şi retur. Prima cursă va fi la ora 05,00, iar ultima cursă la ora 22,00 (plecări de la ambele capete de traseu).

Pe traseele 11 (Micro 13b – Piaţa Centrală) şi 28 (Micro 19 – Bariera Traian) se alocă suplimentar două autobuze.

Traseul 13 (Piaţa Centrală – Bazinul Nou/Agrogal) va fi deservit de două minibuze, faţă de un singur autobuz care asigură traseul în prezent. Cursele care vor asigura Agrogal vor avea următoarele ore de plecare de la Piaţa Centrală: 06,30, 07,30, 14,00, 15,30 şi 17,00.

Şi traseul 15 (Piaţa Centrală – Gara CFR) va fi asigurat tot cu două minibuze, faţă de un singur autobuz cât există în prezent.

Traseul 16 (Piaţa Centrală – Trecere Bac) va avea din nou capătul la Trecere Bac şi va fi asigurat de două minibuze, faţă de un singur autobuz.

Traseul 19 (Complex Siret – Grădina Publică) va beneficia de modificarea timpului unei curse de la 60 de minute la 72 de minute, cu o alocare de 36 de minute atât pe tur cât şi pe retur.

Traseul 20 (Complex Siret – Gara CFR) va fi modificat prin devierea acestuia de la Potcoava de Aur la Piaţa Centrală (… strada Traian – strada Basarabiei – strada Mihai Bravu…) atât pe tur cât şi pe retur. De asemenea, va fi modificat timpul unei curse de la 60 de minute la 72 de minute, cu o alocare de 36 de minute pe semicursă.

Şi pe traseul 22 (Micro 40 – Gara CFR), timpul pentru semicursa dintre Micro 40 şi Gara CFR va fi de 50 de minute, iar timpul pentru semicursa dintre Gara CFR şi Micro 40 va fi de 40 de minute.

La traseul 25 (Shopping City – Cartier Fileşti) va fi prelungit programul de transport până la ora 21 (ultima plecare).

Ruta va fi asigurată cu două minibuze, faţă de un singur autobuz care asigură traseul în prezent.

Traseul 27 (Cartier Dimitrie Cantemir – Bariera Traian) va fi scurtat prin mutarea capătului din Bariera Traian în staţia Centru, cu întoarcere pe strada Gării – strada Nicolae Bălcescu.

Traseul 29 (Micro 19 – Gara CFR) va avea parte de modificarea timpului unei curse de la 80 de minute la 90 de minute, cu o alocare de 45 de minute atât pe tur, cât şi pe retur.

Traseul 35 (Piaţa Centrală – limita municipiului Galaţi/Metro) – va fi, de asemenea, asigurat cu două minibuze şi un autobuz, faţă de două autobuze care asigură traseul în prezent.

Citit 17815 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.