Feerie în Parcul ”Eminescu”, după lăsarea serii (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu

Feerie în Parcul ”Eminescu”, după lăsarea serii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Strălucitor, aşa li se înfăţişează gălăţenilor Parcul "Mihai Eminescu", după lăsarea serii. Chiar dacă pentru a ajunge în parc trebuie să păşească grijulii peste conducta de pe trotuar, feeria de lumini care inundă locul merită să fie admirată de aproape.

Inaugurat după o modernizare care l-a ţinut închis mai bine de un an, Parcul "Eminescu" îşi ia acum revanşa pentru iarna trecută, în care a stat zăvorât şi întunecat. Seară de seară, parcul se transformă într-o luminoasă poveste de Crăciun.

Un simpatic omuleţ de zăpadă îi salută de lângă noua fântână arteziană pe copiii care intră în parc, pe sub arcada strălucitoare. În centrul scuarului principal, un brad semeţ scăldat în lumini domină întregul parc. Este bradul care, înainte de modernizare, prinsese rădăcini în scuarul cu trandafiri, cărora mulţi dintre gălăţeni îi duc dorul.

De gardă lângă pomul împodobit de Crăciun stau două personaje, pe cât de diferite pe atât de fascinante pentru cei mici. Un ditamai Spărgător de Nuci, cu care nu doar copiii, ci şi adulţii se fotografiază de zor, şi un îngeraş de lumină albastră.

Ghirlande luminoase decorează pergolele băncilor, dar şi ramurile desfrunzite ale copacilor, oferind o atmosferă de poveste.

Doi brăduţi decorativi stau solemni de-a stânga şi de-a dreapta statuii poetului naţional. Iar în bazinul micului iaz au "înflorit" doi nuferi strălucitori, care s-ar fi potrivit de minune cu lebedele din Grădina Publică.

Ziua, pe lumină, magia se risipeşte.

Poţi vedea că bazinul iazului ar avea mare nevoie să fie curăţat. Că, sub piciorul muzei lui Eminescu, soclul primei statui dedicate poetului naţional se sfărâmă şi abia se mai poate citi semnătura în marmură a sculptorului Frederic Storck. Iar în partea de jos, spatele statuii este în continuare spoit cu var, stropii mânjind treptele soclului. Var care afectează marmura! Măsura, demnă de un Dorel cultural, a fost luată pentru a acoperi un grafitti, realizat în ciuda faptului că parcul este supravegheat de multiple camere video! La fel de bine se poate vedea şi faptul că unii dintre copăceii plantaţi în vară s-au cam uscat, din păcate…

Citit 11284 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.