Lucrări de înlăturare a calamităților din 2018

Lucrări de înlăturare a calamităților din 2018
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La început de februarie, Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă a atribuit prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe criteriul ”prețul cel mai scăzut”, proiectarea şi execuţia obiectivului de investiții „Lucrări de refacere poduri și drumuri județene afectate de calamitățile naturale 2018, județul Galați”.

În fapt, este vorba despre refacerea DJ 204N între poziţiile km 3+300 - 3+700, în localitatea Nămoloasa, comuna Nămoloasa, a podului de pe DJ 242E la km 3+393, în localitatea Roşcani, comuna Băneasa, precum și a rupturii terasamentului de pe DJ 242E la km 13+900, dreapta, în localitatea Oancea, comuna Oancea. În anunțul de atribuire, se arată că dat fiind caracterul de urgenţă şi necesitatea înlăturării efectelor calamităţilor naturale din anul 2018, termenul de elaborare a documentaţiei fază PT va fi de 30 zile calendaristice de la data semnării contractului, iar termenul de execuţie a lucrărilor, va fi de trei luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (se va avea în vedere perioada de timp friguros – dacă este cazul).

Lucrările, în valoare de circa 2,33 milioane lei (fără TVA), au fost atribuite ofertantului câștigător Constructa Mecanique SRL, firmă cu sediul social în cadrul clădirii ”Pavilion Administrativ Corp C1 - SC ICMRS SA Galați”, din calea Smârdan nr. 1. Conform ultimelor date publice disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe, societatea, cu obiect principal de activitate ”alte lucrări de construcții” a avut în anul 2018 o cifră de afaceri de 7,7 milioane lei, realizată cu un număr mediu de patru salariați.

Citit 1591 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2020 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.