Șase milioane pentru creșterea eficienței energetice în Galați

Șase milioane pentru creșterea eficienței energetice în Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La începutul lunii iunie, 23 de contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, au fost semnate și vor fi implementate de unități administrativ-teritoriale (UAT) și de întreprinderi mici și mijlocii.

Proiectele vizează, în principal, modernizarea infrastructurii educaționale, îmbunătățirea serviciilor sociale și culturale, creşterea eficienţei energetice, mobilitatea urbană și creșterea competitivității în sectorul IMM.

În Galați, se are în vedere creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe G2 (din strada Constructorilor nr. 10), G3 (strada Constructorilor nr. 16) și C6C (strada General Dragalina nr. 6), în valoare totală de aproape șase milioane de lei.

În Regiunea de Dezvoltare Sud-Est alte două proiecte de dimensiuni mai mari au fost semnate la nivelul UAT a Municipiului Tulcea, pentru modernizarea sediului primăriei, în valoare de circa 12,5 milioane lei și de îmbunătățire a serviciilor sociale și a spațiilor publice pentru populația orașului Negru Vodă (județul Constanța), proiect de peste 23,2 milioane de lei. De asemenea, preocuparea pentru creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire a sistemului s-a concretizat în Ciorăști (județul Vrancea) printr-un proiect semnat de aproape cinci milioane de lei.

Citit 2707 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.