Lucrări de asfaltare la Oancea

Lucrări de asfaltare la Oancea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Veşti bune pentru cei care tranzitează punctul de Trecere a Frontierei Oancea. În curând, şoferii care au drum pe aici vor putea circula în condiţii optime. Şi asta pentru că platforma betonată, aferentă Biroului vamal Oancea, va avea strat asfaltic nou.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a semnat un protocol cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin care o suprafaţă de 15.120 de metri pătraţi, din cei 26.580 de metri pătraţi administraţi de DGRFP, a fost dată în folosinţă gratuită CNAIR. Prin documentele semnate între cele două părţi, CNAIR se obligă "să gestioneze, să întreţină, să repare şi să exploateze în interesul public al tuturor beneficiarilor care tranzitează/ utilizează această zonă (…), în vederea asigurării stării de viabilitate a părţii carosabile". Totodată, CNAIR şi-a luat angajamentul că va asigura fondurile necesare executării lucrărilor de întreţinere/ reabilitare a infrastructurii rutiere de la intrarea/ ieşirea în/din această zonă de frontieră.

Astfel, profitând de faptul că, în starea de urgenţă, Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Oancea a fost închis, cei de la CNAIR s-au apucat de treabă şi au început asfaltarea părţii carosabile, lucrările fiind în plină desfăşurare. Zile trecute, chiar prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a mers în zonă pentru a vedea stadiul lucrărilor, constatând că, în curând, şoferii vor putea circula în condiţii optime, după ce autorităţile de la Bucureşti vor da undă verde pentru deschiderea PTF Oancea.

Citit 3309 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.