Spitalul Județean se reface din subsol până la acoperiș

Spitalul Județean se reface din subsol până la acoperiș
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Luni, 22 iunie, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, ne-a propus o conferință de presă sui-generis. Practic, aceștia au vizitat, în decurs de circa 75 de minute, toate zonele de lucrări care se desfășoară la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”.

”Vrem să le arătăm oamenilor ce s-a făcut aici într-un an și jumătate, ce vrem să facem în continuare și cam cum va arăta acest spital atunci când vom finaliza toate aceste investiții”, a menționat Costel Fotea, prezentând, în paralel, planșe cu imaginea finală a unității spitalicești. 

”Pe acoperișul spitalului vor fi panouri fotovoltaice, scopul fiind de a reduce consumul de curent electric din momentul de față” a menționat președintele CJ. ”Chiar în plină pandemie, lucrările continuă conform planului”, a adăugat managerul Spitalului Județean, Valentina Alina Dobrea.

După această succintă prezentare făcută în fața unității spitalicești, vizita a continuat chiar până în străfundurile imobilului, acolo unde se desfășoară, realmente, o muncă de ”ocnaș” pentru a reface și consolida structura de rezistență și pentru a se înlocui toate conductele de transport fluide medicale și menajere. Se schimbă magistralele de apă şi termoficare din subsol, iar lucrările se fac de multe ori noaptea, astfel încât activitatea spitalului să fie cât mai puţin afectată.

Ulterior, am fost martori la modul de înlocuire a lifturilor și ne-au fost prezentate zone deja finalizate, inclusiv saloane pentru pacienți și săli de operație din secțiile de neonatologie și obstetrică-ginecologie. Aici ar mai urma doar să fie montate paturile pentru pacienţi, noptierele şi echipamentele medicale.

Coborâți, la propriu, cu picioarele pe pământ, am descoperit modul în care se lucrează la fundația noii prosecturi legale, precum și stadiul lucrărilor de extindere a Unității de Primiri Urgențe, cu o dublare a suprafeței, aici urmând să fie 25 de cabinete medicale în plus.

”Vrem să uităm de sintagma cel mai bun medic este trenul de București pentru că Spitalul Județean Galați are potențialul de a deveni un centru regional pentru tratarea pacienților. Deja, aceștia vin pentru diverse tratamente atât din județele limitrofe, Brăila, Vrancea sau Tulcea, dar chiar și de la Buzău sau din zona Bârlad – Vaslui”, a mai precizat Costel Fotea.

Citit 3784 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.