Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
6 comentarii

Luni, 22 iunie, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, ne-a propus o conferință de presă sui-generis. Practic, aceștia au vizitat, în decurs de circa 75 de minute, toate zonele de lucrări care se desfășoară la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”.

”Vrem să le arătăm oamenilor ce s-a făcut aici într-un an și jumătate, ce vrem să facem în continuare și cam cum va arăta acest spital atunci când vom finaliza toate aceste investiții”, a menționat Costel Fotea, prezentând, în paralel, planșe cu imaginea finală a unității spitalicești. 
”Pe acoperișul spitalului vor fi panouri fotovoltaice, scopul fiind de a reduce consumul de curent electric din momentul de față” a menționat președintele CJ. ”Chiar în plină pandemie, lucrările continuă conform planului”, a adăugat managerul Spitalului Județean, Valentina Alina Dobrea.
După această succintă prezentare făcută în fața unității spitalicești, vizita a continuat chiar până în străfundurile imobilului, acolo unde se desfășoară, realmente, o muncă de ”ocnaș” pentru a reface și consolida structura de rezistență și pentru a se înlocui toate conductele de transport fluide medicale și menajere. Se schimbă magistralele de apă şi termoficare din subsol, iar lucrările se fac de multe ori noaptea, astfel încât activitatea spitalului să fie cât mai puţin afectată.
Ulterior, am fost martori la modul de înlocuire a lifturilor și ne-au fost prezentate zone deja finalizate, inclusiv saloane pentru pacienți și săli de operație din secțiile de neonatologie și obstetrică-ginecologie. Aici ar mai urma doar să fie montate paturile pentru pacienţi, noptierele şi echipamentele medicale.
Coborâți, la propriu, cu picioarele pe pământ, am descoperit modul în care se lucrează la fundația noii prosecturi legale, precum și stadiul lucrărilor de extindere a Unității de Primiri Urgențe, cu o dublare a suprafeței, aici urmând să fie 25 de cabinete medicale în plus.
”Vrem să uităm de sintagma cel mai bun medic este trenul de București pentru că Spitalul Județean Galați are potențialul de a deveni un centru regional pentru tratarea pacienților. Deja, aceștia vin pentru diverse tratamente atât din județele limitrofe, Brăila, Vrancea sau Tulcea, dar chiar și de la Buzău sau din zona Bârlad – Vaslui”, a mai precizat Costel Fotea.

Citit 3047 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 12:21

6 comentarii

 • postat de Alex Marți, 23 Iunie 2020 15:41 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  9

  Degeaba daca nu dam afara putorile, spagarii si toate leprele care daca lucreaza in spital se cred Dumnezei.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Marți, 23 Iunie 2020 09:43 82.79.232.*** Link la comentariu
  6
  24

  Dispar gandacii care colcaie de ani de zile? Cu atatia bani, se construia unul nou dar nu, asa a decis politicul, de ce sa se faca o treaba buna cand se poate face una proasta? O tampenie mai mare nici ca se putea, sa refaci toata cladirea cand foarte simplu ar fi fost construirea unui alt spital modern si curat. Doreii, "specialistii", isi vor lasa amprenta pe tot ce vor executa ei, se va vedea la sfarsitul lucrarilor care vor dura ff mult, cat de eficace a fost aceasta ideea a administratiei locale.

  Raportează
 • postat de Misu Marți, 23 Iunie 2020 09:19 193.230.156.*** Link la comentariu
  6
  16

  Bravo, d-le Fotea! Pe lângă toate aceste eforturi de modernizare, dacă reușiți să aduceți și medici buni și dedicați meseriei, cu siguranță Galațiul va deveni un centru regional, iar dvs. veți rămâne în istoria orașului alături de dl.prof.Nechita care a înființat Facultatea de Medicină.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 23 Iunie 2020 08:40 5.13.218.*** Link la comentariu
  7
  7

  E ca si cum: Eu marg la munca, uite sefu... eu vin la program si chiar muncesc! DA!! Azi am lucrat 5h... ieri nu econferinta de presa 2... da am luat si bani...
  Te doare mintea...

  Raportează
 • postat de Calator Marți, 23 Iunie 2020 03:51 5.13.173.*** Link la comentariu
  0
  17

  Mai sant terenuri libere de ce nu se ridica inca un spital , unul viz-a-vi de Caminul de batrani si acum se doreste a fii iar un mic Mall

  Raportează
 • postat de manager de bun simt in interesul cetateanului Marți, 23 Iunie 2020 02:27 89.137.136.*** Link la comentariu
  0
  27

  Degeaba se face spital care sa arate mai bine daca:
  - medicii nu stiu sa foloseasca aparatura noua care se achizitioneaza si sta sigilata prin magazii sau din acte ilegal e transferata catre cabinete private
  - medicii nu sunt competenti pentru a trata si opera ( se stie ca la Galati te duci viu si pleci mort sau si mai bolnav si toti fug catre Iasi, Cluj, Bucuresti, Tg. Mures)
  - se cere spaga desi esti asigurat si ai cotizat o viata intreaga in care poate nu te-am imbolnavit grav deloc dar banii au fost incasati
  - nu sunt angajati mai multi tineri care termina medicina cu 9, 10 si fug in alte tari
  - se fura din materiale ( spirt, comprese, fasa, medicamente si alte materiale)
  - nu se dezinfecteaza si pleci de acolo cu infectii si mori a doua zi
  - paturile sunt murdare si nici nu iti vine sa te asezi pe ele iar gandacii invadeaza
  - toaletele sunt murdare datorita unor oameni care nu folosesc in mod corespunzator si isi bat joc
  - se cumpara materiale la pret triplu in loc de pretul firesc ( coruptie)
  - nu este un manager impartial si incoruptibil care sa faca ordine si sa stie sa conduca in interesul pacientilor care platesc o groaza de bani

  In timp ce pacientii cu coronavirus se incearca sa fie tratati ceilalti cu alte boli mor cu zile.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.