Tișița - Albița va trece și prin nord-vestul județului Galați

Tișița - Albița va trece și prin nord-vestul județului Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În această săptămână, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul de servicii având ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Tișița – Albița", cu ofertantul desemnat câștigător al procedurii de achiziție publică, asocierea Search Corporation SRL – Egis Romania SA.
Valoarea contractului este de circa 11 milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.
Durata de realizare a contractului de servicii este de 26 luni de la data de începere a contractului.
Tronsonul Tișița - Albița (circa 160 de kilometri) face parte din obiectivul de investiții “Autostrada București - Focșani- Albița”.
Proiectul are ca scop realizarea unui sector de Drum Expres între localitățile Tișița și Albița, realizând legătura rutieră între București și Chișinău.
Drumul expres va tranzita pentru o scurtă perioadă (aproximativ 40 de kilometri) și nord-vestul județului nostru, pe raza sau pe lângă localitățile Cosmești, Tecuci, Munteni, Gara Berheci, urmând apoi a intra pe teritoriul județului Vaslui.

Citit 9428 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2020 11:20

4 comentarii

 • postat de Dado
  Luni, 27 Iulie 2020 23:08
  95.77.180.***
  7 km din centura de sud a Tecuciului se construiesc de mai bine de 10 ani .... toate aceste proiecte vor fi gata când o putere străină va ocupa România şi le va construi, până atunci avem de aşteptat.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Victor
  Miercuri, 15 Iulie 2020 13:30
  217.156.52.***
  Din pacate sectorul de drum intre Barlad Vaslui a fost reamenajat, reasfaltat, reconstruit podetele acum 4-5 ani.
  Acum o luam de la capat, ca in Caragiale ... 2 la primarie, 2 la scoala de fete, 2 la ...
  0
  2
  Raportează
 • postat de M.Adascalului
  Luni, 13 Iulie 2020 08:23
  89.136.186.***
  Rezon d-le Gradinaru!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gh. Gradinaru
  Vineri, 10 Iulie 2020 11:17
  86.35.208.***
  Durata de realizare a contractului de servicii este de "26 de luni de la data de incepere a contractului". Depinde cand incepe ..????? Dupa finalizare, urmeaza aprobarea S.F.(studiul de fezabilitate nu altceva), identificarea surselor de finantare si procedura de atribuire a contractului de proiectare + executie de lucrari.. Speram sa nu fie si contestatii. Urmeaza atacarea in forta a lucrarilor de executie si o intrerupere a lucrarilor pentru ca nu s-au finalizat formalitatile de expropiere a terenurilor de pe traseul drumului expres.. Avand in vedere numarul mediu anual de kilometri de auitostrada realizati in ultimii 30 de ani plus o accelerare a ritmului cu un procent de 0,1%/ an drumul expres Tisita -Albita va fi dat in functiune (nu taiat pamblica) in X la puterea "n" ani.
  Vreau sa mai adaug faptul ca in copilarie am citit in cartea de CETIRE a tatalui meu o povestire care suna cam asa: . In pragul iernii, seful slugilor merge la stapan si-i spune ca slugile nu mai au cu ce se imbraca si vor camasi groase pentru iarna, cele vechi fiind rupte. Stapanul cheama vechilul si-i da porunca de a semana in primavara si doua hectare de canepa ca sa aiba din ce face camasi la slugi. Slugile cand au auzit au inceput sa chiuie si sa joace de bucurie. Atunci stapanul spune vechilului: "Vezi ce se mai bucura slugile ca vor avea camasi noi ?"
  0
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.