Instituțiile nu respectă regulile de arborare a drapelului național
Foto: Marian Calestru

Instituțiile nu respectă regulile de arborare a drapelului național
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un aspect mai puțin cunoscut privind arborarea drapelului național împreună cu unul sau mai multe drapele de stat străine este reglementat prin două acte normative, Legea 75 din 1994 și HG 1.157 din 2001.

Mai concret, potrivit articolului 8 din Legea 75, în situaţia în care o dată cu drapelul României se arborează şi unul sau mai multe drapele de stat străine, drapelul României se arborează astfel: când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va aşeza în stânga, cum privim drapelele din faţă. Totodată, în situația în care drapelul României se arborează alături de mai multe drapele de stat străine şi numărul drapelelor este impar, drapelul României se va aşeza în mijloc. Dacă numărul drapelelor este par, drapelul României va fi aşezat în stânga drapelului împreună cu care ocupă centrul, privind drapelele din faţă. Toate drapelele de stat care se arborează vor avea dimensiuni egale şi vor fi amplasate la acelaşi nivel.

Deși poate părea ușor complicat, este de luat în seamă, mai ales că unde-i lege nu-i tocmeală. Imaginile alăturate demonstrează că niciuna dintre instituțiile gălățene care reprezintă statul român și autoritățile locale (Prefectura, Primăria și Consiliul Județean) nu și-au însușit regulile legale privind arborarea drapelului național. 

Citit 2461 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.