Cum se vor distra locuitorii Galaţiului până la finalul acestui an. Evenimente finanţate de la bugetul local

Cum se vor distra locuitorii Galaţiului până la finalul acestui an. Evenimente finanţate de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Street Food Park Galaţi, ZidArt Fest Galaţi 2020, Parada uniformelor militare şi Târgul de Crăciun sunt activităţile culturale care ar urma să fie organizate până la finele anului, cu finanţare nerambursabilă de la bugetul local al oraşului.

Acordarea finanțării nerambursabile de la bugetul local al municipiului pentru activitățile culturale din cadrul a cinci proiecte este supusă votului aleşilor locali pe ultima sută de metri a acestui mandat. Unele evenimente le sunt cunoscute gălăţenilor din anii trecuţi. Diferenţa este aceea că organizarea lor cu bani publici se face pe baza "Ghidului privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități culturale, nonprofit, de interes general", aprobat prin hotărârea Consiliului Local. Primăria a constituit o comisie de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse de asociaţii şi a dat undă verde celor care au depăşit scorul de 60 de puncte.

Street Food Park Galați

Street Food Park Galați 2020 se doreşte a fi o alternativă la Street Food Festival, în perioadă de pandemie. Ar urma să aibă loc în Grădina Publică, în perioada 8-11 octombrie, organizat de Asociația Why Not Us. "Proiectul presupune organizarea unui mini-festival gastronomic, sub forma unei experiențe culturale unice în cadrul căreia se îmbină concertele organizate și mâncarea stradală", se precizează în raportul de specialitate.

ZidArt Fest Galați

Aleşilor li se propune şi acordarea finanțării nerambursabile pentru activitățile culturale din cadrul proiectului ZidArt Fest Galați, organizat de Asociația Ingenious Galați. Conform documentelor, obiectivele proiectului vizează "realizarea a cel puţin zece lucrări de artă murală de mari dimensiuni: pictarea a peste 1.500 mp cu vopsea purificatoare de aer în punctele-cheie ale oraşului Galaţi de către artişti români recunoscuţi la nivel internaţional". Acţiunea ar urma să aibă loc în această toamnă, iar scopul este acela de a revitaliza spațiile urbane prin artă și transformarea acestora într-un "muzeu" în aer liber de mari dimensiuni.

Parada uniformelor militare

Proiectul este propus de Asociația Danubiana Galați. "Scopul îl reprezintă conștientizarea, în special de către tinerele generații, a tradițiilor militare ale poporului român, de la formarea sa până în prezent, în principal, ca și readucerea în atenția comunității, într-un mod accesibil, a evenimentelor istorice care au marcat parcursul românilor de-a lungul timpului", se precizează în raportul de specialitate. Costumele ar urma să fie prezentate pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, şi pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, dar şi la o serie de evenimente din 2021.

Târg de Crăciun Galați 2020

Ca şi în anii trecuţi, evenimentul va fi organizat de Asociația Palmyra Events, care va primi bani publici pentru asta. "Prin acest eveniment se va deschide sezonul sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun va cuprinde o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc: spectacole artistice, Moș Crăciun, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători, etc.", se arată în raportul de specialitate de pe mesele aleşilor. Târgul ar urma să aibă loc în perioada 4-20 decembrie.

Episod pilot

Pentru activitățile culturale din cadrul proiectului "Episodul pilot al serialului Ana", organizat de Asociaţia Social Act Theatre Galați, este propusă încheierea unui contract de finanțare nerambursabilă. Scopul este "realizarea unui episod pilot al unui serial de televiziune, produs în Galaţi, cu o echipă managerială artistică şi de producţie locală, tratează tema victimei care devine agresor, a cyber-bullyingului, a depresiei şi a ruşinii, într-o comunitate mică, inspirată din realităţile Galaţiului", se precizează în documente.

Citit 4787 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.