Lucrări de aproape 60 de milioane lei la Tecuci și Târgu-Bujor

Lucrări de aproape 60 de milioane lei la Tecuci și Târgu-Bujor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La nivelul Consiliului Județean Galați, au fost semnate, vineri, 18 septembrie 2020, contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru închiderea depozitului neconform de la Rateș (Tecuci) și pentru realizarea stațiilor de transfer și de compostare a deșeurilor de la Tecuci și Târgu Bujor. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 60 de milioane de lei. 

Astfel, fosta groapă de gunoi a Tecuciului va fi ecologizată, acoperită și impermeabilizată. De asemenea, se vor realiza sisteme de colectare a gazului și levigatului, precum și sisteme de protecție și monitorizare a depozitului. Stațiile de transfer și de compostare respectă toate normele de mediu și vor fi dotate cu echipamentele necesare, inclusiv containere de mari dimensiuni și camioane de transport.

Închiderea depozitului de la Rateș (Tecuci) va fi realizată de către asocierea Iridex Group Plastic SRL - Ispe Proiectare și Consultanță SA, iar valoarea contractului este de aproape 21,63 milioane lei, sumă care include și partea de elaborare a proiectului tehnic.

Stațiile de transfer și de compostare de la Tecuci și Târgu Bujor vor fi realizate de către asocierea Iridex Group Plastic SRL - Cristilory Prod SRL, iar valoarea contractului de proiectare si execuție a lucrărilor este de circa 37,49 milioane lei. Lucrările sunt realizate din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM).

Citit 2101 ori Ultima modificare Duminică, 20 Septembrie 2020 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.