Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
4 comentarii

În aceste zile de octombrie 2020 se lucrează în paralel la reabilitarea și restaurarea a două din cele mai importante clădiri de patrimoniu din Galați – Farmacia Ținc și Casa “Cuza Vodă”.
Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, la “Casa Colecțiilor” (Farmacia Ținc) se lucrează deja la restaurarea fațadei, folosindu-se materialele și tehnicile cu care au fost realizate piesele originale, iar la Casa “Cuza Vodă” se lucrează la consolidarea clădirii. ”A fost scoasă la iveală cărămida de la fundația vechii case a familiei Cuza (1829-1830), pe amprenta căreia a fost ridicată actuala construcție. De altfel, o parte din fundația vechii case va fi valorificată muzeistic după finalizarea lucrărilor”, a mai precizat Costel Fotea pe propria pagină de Facebook.
Este vorba despre investiții cu fonduri europene ale CJ Galați, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare de 6,5 milioane de lei.

Citit 2037 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2020 19:11

4 comentarii

 • postat de Cheltuirea banului public Luni, 19 Octombrie 2020 01:37 89.137.230.*** Link la comentariu
  1
  4

  a mai fost reabilitata farmacia tinc de catre o firma specializata si acum e reabilitata iar. Ce sa intelegem? Ca nu au facut treaba buna aia sau ca o lucrare dureaza cativa ani si trebuie reabilitata iar si iar si bani cheltuiti iar si iar...

  Raportează
 • postat de Vlad Duminică, 18 Octombrie 2020 16:21 95.77.107.*** Link la comentariu
  1
  2

  Despre noul Muzeu de Arta Vizuala ce se mai aude? L-ati abandonat?

  Raportează
 • postat de Stoika Joi, 15 Octombrie 2020 23:03 86.124.203.*** Link la comentariu
  2
  13

  Mda, ne umflam in pene degeaba...cand trec pe la Tinc, cand si cand se vad 2-3 muncitori plictisiti prin curte...in rest liniste, fatada e acoperita cu panza si nu se vede nici un inceput de restaurare...iar la Cuza, mergeti sa vedeti ce sanț este pe langa cladire...de ce nu ati pozat si santul sapat?....poate ca asa e proiectul...dar, daca incep ploile, ca deh e sezonul lor....apa se va infiltra mai usor, nu? Au trecut aproape 2-3 ani de cand erau lansate proiectele cu fast, cu finantare europeana....greuu...cu cultura.

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 15 Octombrie 2020 08:30 93.122.251.*** Link la comentariu
  5
  24

  Cladirea farmaciei Tinc, peretii perimetrali, a fost reabilitata cu putin timp in urma, cum se face, ca, dupa ce s-au cheltuit foarte multi bani pe acele remedieri care ar fi trebuit sa aiba o perioada de garantie, se intervine din nou, cu alti bani?!!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro