Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu. Acesta a precizat, totodată, că se are în vedere modificarea Legii salarizării, pentru a elimina inechităţile din sistemul public, conform Agerpres.

"Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021, să vedem care dintre ele se justifică şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (...) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate", a afirmat Florin Cîţu, la Radio Guerrilla, întrebat despre sporurile de 30 la sută acordate angajaţilor din Prefecturi, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta. "Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public", a mai explicat Florin Cîţu.

Citit 4434 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 13:01

2 comentarii

 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica Luni, 18 Ianuarie 2021 11:47 109.98.111.*** Link la comentariu
  0
  9

  CCR s-a pronuntat in privinta pensiilor , aratand ca , numai pensiile stabilite in baza unei contributii sunt un drept castigat ! Pensiile stabilite pe alte principii , pe alte calcule si consideratii , se pot recalcula conform '' principiului contributivitatii ''! Acestea din urma , numite generic pensii speciale sunt '' privilegii '' ce trebuiesc '' oprite pt. totdeauna in Statul Roman '' cum prevede art 10 din Constitutia Romaniei 1923.

  Raportează
 • postat de Sandu Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 09:51 89.39.71.*** Link la comentariu
  1
  12

  Ce tot ii da cu pricipiul contributivitatii.Din 2001 cand a intrat in viguare actuala lege a pensiilor, ele sunt calculate in sistemul public pe principiul contributivitatii reflectat in final in punctul de pensie individual.Acest punct de pensie individual cosemnat si in decizia de pensie se inmulteste cu valoarea punctului de pensie stabilit de guvern,si el este in crestere atunci cand au loc majorari procentuale ale pensiilor.Daca insa se refera la pensiile speciale ,aici are dreptate si ar trebui ca toate aceste pensii sa se calculeze dupa principiul contributivitatii ceea ce in prezent nu este asa.Ce te faci insa ca aceste pensii speciale nu pot fi reduse intrucat un drept de pensie castigat odata nu poate fi diminuat chiar daca prin o noua lege sau amendare a unor articole din lege,aceasta nu poate produce efecte decat pentru viitor adica pentru cei care se vor pensiona dupa aplicarea noii legi sau a unor amendamente.Am precizat aceste lucruri pentru a arata cum se pot ascunde unele adevaruri si a crea sperante desarte pentru majoritatea pensionarilor.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.