Parteneriat cu ADR Sud-Est pentru modernizarea infrastructurii rutiere

Parteneriat cu ADR Sud-Est pentru modernizarea infrastructurii rutiere
Prima ședință ordinară din 2021 a Consiliului Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați de joi, 28 ianuarie 2021, a consemnat încetarea de drept, prin demisie, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean al liberalului Onuț–Valeriu Atanasiu, ales deputat pe listele PNL la scrutinul din 6 decembrie 2020. De asemenea, a avut loc, acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi” reputatului medic cardiolog Radu Grigore.

Dintre celelalte proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi și aprobate în ședința desfășurată on-line, am remarcat aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate privind realizarea unei secţii ATI pentru pacienţi infectaţi cu Covid-19 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Galaţi.

Totodată, a avut loc aprobarea parteneriatului cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est în vederea obținerii fondurilor necesare realizării întregii documentaţii tehnico-economice pentru un proiect de modernizare a peste 60 de kilometri de drum judeţean.

”Practic, anul acesta vom primi 2,5 milioane de lei, fonduri europene, pentru a realiza toate studiile de teren şi documentaţiile tehnice, după care, imediat ce noile axe de finanţare vor fi lansate, vom solicita bani de la Uniunea Europeană pentru realizarea lucrărilor. Conform reglementărilor legale, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru această investiţie. Proiectul prevede modernizarea a 61,5 kilometri de drum judeţean, pe ruta DN24D - Bălăbăneşti - Bălăşeşti - Ciureştii Noi - Cotoroaia - Cerţeşti - Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi - Mihail Kogălniceanu - intersecţia cu DN25”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

Axa rutieră traversează judeţul de la nord la sud, iar valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 35 de milioane de euro. Fondurile pentru realizarea întregii documentaţii tehnice vor fi obţinute în cadrul Programului Operațional  Asistență  Tehnică  2014-2020, iar lucrările vor fi realizate cu bani prin Programul Operațional Regional 2021–2027. ”Acesta este doar unul dintre proiectele la care lucrăm pentru modernizarea infrastructurii rutiere cu fonduri europene”, a adăugat președintele CJ.

Citit 2526 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.