Ciucă se întâlneşte cu pensionarii

Ciucă se întâlneşte cu pensionarii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PC susţine punctul de pensie de 45 la sută * Conservatorul  îi va ajuta pe pensionari să „vizioneze” dezbaterile în Parlament *

Pentru a analiza în cunoştinţă de cauză proiectul viitoarei Legi a pensiilor propus de Guvern, deputatul Bogdan Ciucă se va întâlni în această săptămână cu liderii organizaţiilor de pensionari gălăţene, dar şi cu pensionari pur şi simplu din colegiul său parlamentar, „ca să vedem ce am de făcut, pentru că eu sunt mandatat de dânşii, nu reprezint Guvernul sau pe primul-ministru, ci pe cei care m-au votat”.

Mai mult, „dacă va fi nevoie să organizăm deplasarea unor  pensionari de la Galaţi la Parlament, pentru a asista la aceste lucrări, sunt dispus să ofer tot sprijinul meu”, a anunţat Ciucă.  Pensionarii vor vedea cu ochii lor cum votează fiecare parlamentar gălăţean, a mai spus deputatul PC.

„Dacă  vreţi, este un tertip”, pentru ca parlamentarii să-şi amintească… de părinţii şi bunicii lor, a precizat Ciucă.

Aproape jumătate din salariul mediu

Raportarea pensiei la salariul mediu pe economiei „este fundamentală şi vitală pentru pensionari”, a declarat deputatul PC Bogdan Ciucă. Parlamentarul aşteaptă ca textul viitoarei legi a pensiilor să ajungă la Comisia juridică, din care deputatul  face parte. 

„Fără niciun echivoc, personal voi susţine, va susţine şi grupul din care fac parte, şi Partidul Conservator valoarea punctului de pensie la 45 la sută. Este măsura cea mai solicitată de către pensionari”.

„Dacă nu raportăm valoare punctului de pensie la salariul mediu pe economie, condamnăm pensionarul să primească în termeni reali din ce în ce mai puţini bani. Pentru că, datorită inflaţiei, devalorizarea operează asupra pensiei!”

„Dacă nu raportăm la o valoare care, conform Institutului de Statistică, este actualizată mereu, vom fura pensionarul de o parte importantă a pensiei”.

Citit 624 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.