Descurajarea contestării procedurilor de licitații

Descurajarea contestării procedurilor de licitații
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Deva, că este necesară simplificarea ghidurilor de finanţare şi a procedurilor de obţinere a avizelor pentru proiectele cu finanţare europeană, în paralel cu descurajarea acelor firme care contestă procedurile de licitaţii doar pentru a bloca derularea unor investiţii.

Prezent la o dezbatere pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Ludovic Orban a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că trebuie limitată perioada de acordare a avizelor de către toate entităţile publice, arătând, în context, că PNL a avut un proiect de lege în acest sens. Potrivit acestuia, noile modificări ar putea apărea într-un interval de două-trei luni de zile.

Totodată, preşedintele PNL a menţionat că este nevoie şi de îmbunătăţirea legislaţiei în ceea ce priveşte achiziţiile publice, prin care să fie reduse termenele pentru proceduri, clarificări sau evaluări de proiecte, inclusiv în ceea ce priveşte descurajarea firmelor care depun contestaţii fără un fundament economic.

"Ca să se înţeleagă: dacă depui o contestaţie neîntemeiată şi pierzi contestaţia respectivă, pierzi bani, pentru că orice contestaţie depusă împiedică, de fapt, realizarea unui proiect. Dacă ea nu este întemeiată, nu este justificată, trebuie să plătească cel care face contestaţia pentru faptul că a ţinut pe loc proiectul respectiv", a explicat Ludovic Orban. El a mai arătat că modificările vor trebui să ţină cont şi de contextul european în ceea ce priveşte legislaţia achiziţiilor publice.

Citit 1160 ori Ultima modificare Duminică, 14 Martie 2021 23:29

2 comentarii

 • postat de Marius
  Luni, 15 Martie 2021 21:49
  5.13.203.***
  Fapte nu vorbe, dle Orban!
  Aceste lucruri nu functioneaza de ani de zile, nu de azi de ieri!
  Ca sa functioneze lucrurile, trebuiau sa fie primele urgente din mandat care sa fie reglate! Va trebuie cam mult in conditiile in care aveti majoritate! Asteptam altceva!
  Dormiti, dormiti, in defavoarea tarii!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Imperfectul
  Luni, 15 Martie 2021 08:27
  89.136.186.***
  Și dacă este întemeiată contestația?
  Cine plătește?
  3
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.