La Tecuci, peste 26 milioane de lei pentru asfaltări

La Tecuci, peste 26 milioane de lei pentru asfaltări
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La nivelul municipiului Tecuci, proiectul de buget al Primăriei pe anul 2021 a fost pus în dezbatere publică la început de aprilie. Excedentul aferent anului anterior, în sumă de aproape 6,83 milioane de lei, va fi utilizat pentru acoperirea unor investiții, în timp ce veniturile sunt estimate la 109,5 milioane de lei, ținând cont de toate sursele aferente acestora, în corelare cu posibilitățile reale de încasare.

La rândul lor, cheltuielile alocate pentru funcționarea instituțiilor și serviciilor publice sunt în sumă de 60,15 milioane de lei (51,7 la sută din total), iar cheltuielile cu investițiile totalizează 56,19 milioane de lei (48,3 la sută), reprezentând un total de finanțat în valoare de 116,34 milioane de lei.

Până la data depunerii proiectului de buget în dezbatere publică, municipiul Tecuci nu a primit de la DGRFP Galați sume defalcate din TVA pentru finanțarea de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat și a învățământului particular pe anul 2021 și estimările pe anii 2022 - 2024 și nici sume de la Consiliul Județean pentru cheltuieli de funcționare și investiții.

În ceea ce privește secțiunea de dezvoltare, primarul Lucian Costin precizează că "deși bugetul nu este unul foarte generos, am decis ca 22,54% din cheltuielile publice în acest an să meargă către modernizările străzilor. La capitolul infrastructură suntem deficitari, iar principalul meu obiectiv, fără a neglija alte sectoare, este asfaltarea". Edilul-șef tecucean menționează o serie de șase artere de circulație pe care vor continua lucrările deja începute, anunță deschiderea reabilitării pe încă șapte străzi, în timp ce încă zece zone din oraș s-ar afla în etapa de pregătire a documentației tehnice.

Citit 1987 ori Ultima modificare Luni, 12 Aprilie 2021 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.