Deputatul Pâslaru şi copilul său, consilierul

Deputatul Pâslaru şi copilul său, consilierul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Parlamentarul nu consideră că este o dovadă de nepotism, ci de încredere în propriul copil * Date eronate pe site-ul Camerei Deputaţilor *

Printre cei şase consilieri personali pe care îi are angajaţi deputatul PSD de Galaţi Florin Pâslaru se află şi propriul său fiu.

Deputatul gălăţean nu neagă informaţia, ba mai mult, chiar a ţinut să dezvolte subiectul, „ca să nu se mai vorbească pe la colţuri”.

Aşa am aflat că băiatul său nu este membru PSD, ba, din contră, cochetează cu PNL: „se duce spre zona asta de liberalism, dar din frică sau respect faţă de mine, deocamdată nu s-a făcut membru”.

Deputatul Pâslaru nu a făcut un secret nici din câţi bani ia fiul său, în calitate de consilier – 1.200 de lei, impozabil -, nici din faptul că programul acestuia este unul flexibil, fără orar strict.

Potrivit lui Florin Pâslaru, conform legii, primeşte de la stat o sumă forfetară lunară de 8.000 de lei, din care „asiguri şi benzina şi cabinetul şi protocolul sau consilierii… unii colegi dau declaraţie pe propria răspundere că de banii aceia au cumpărat ziare, sau au făcut alte cheltuieli.

Legea permite aşa ceva. Dar eu am spus aşa: câţi consilieri îmi pot angaja de banii aceştia? Păi ori doi, cu salarii foarte mari, ori maxim şase cu salariu de 1.200 fiecare. Şi aşa am făcut”.

Deputatului gălăţean nu i se pare nicidecum că ar fi dovadă de nepotism faptul că propriul băiat este angajat pe post de consilier, la cabinetul său parlamentar:

„Eu nu iau banii din drepturile altcuiva… sunt şase angajaţi în care ai încredere, la partid… dacă nu era angajat el, era angajat altcineva”.

„Efectiv, copilul meu îmi face jumătate din treabă şi am încredere în el… Ce, trebuia să mă duc la Primărie să-i cer primarului să îl angajeze, sau să lucreze în sidex?…”.

„Nu! Chiar aş vrea ca foarte mulţi părinţi să îşi angajeze copiii acolo unde ştiu ce au de făcut şi să facă şi treabă…”.

„Şi fiţi convinşi că, dacă nu şi-ar face treaba, nu ar avea ce să caute acolo”.

Fără teamă de comentarii ironice sau acide, Pâslaru concluzionează:

„Ce, trebuia să îl rog pe vreun coleg parlamentar să îl angajeze consilier?… Da, l-am angajat că am încredere în el”.

Şi ca să nu se creadă că ar închide ochii la gafele băiatului, deputatul PSD a precizat că „să ştiţi că a mai lucrat într-un loc, a făcut o gafă şi l-am dat afară”.

Parlamentarul PSD Florin Pâslaru a fost, recent, subiect al presei naţionale, pe tema CV-ul „halucinant” postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Conform acelui CV, deputatul a terminat liceul la 26 de ani, iar facultatea, la 28 ani.

Întrebat care din consilierii săi alimentează site-ul parlamentar cu informaţii, Florin Pâslaru a evitat răspunsul, însă a precizat că „…am verificat şi eu, că mă gândeam că oi fi greşit…”.

„Este greşeala Camerei Deputaţilor, CV-ul meu a fost transcris pe computer şi s-au strecurat greşeli…”.

„Dar vă promit că se va remedia problema, chiar notez…”.

Despre datele eronate de pe site-ul Camerei Deputaţilor am mai scris şi la începutul mandatului său, când la numerele de telefon ale cabinetului său parlamentar era trecut un număr la care a răspuns o doamnă, spunându-ne că nu este nici un cabinet acolo, ci… o alimentară!

„Să ştiţi că acum toate telefoanele de pe site sunt active…”, ne-a asigurat Pâslaru.

Am verificat site-ul; nu există nici un număr de telefon la „contact”, ci doar o adresă de mail.

Singurele numere de telefon sunt cele ale centralei Palatului Parlamentului care, bănuim, sunt, într-adevăr, active…

Citit 1664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.