Bugetul, managementul deșeurilor și continuarea investițiilor

Bugetul, managementul deșeurilor și continuarea investițiilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Marți, 20 aprilie 2021, va avea loc o nouă ședință ordinară on-line a Consiliului Județean (CJ) Galați, cu 23 de puncte pe ordinea de zi.

În zona socială a proiectelor de hotărâri propuse a fi votate am remarcat inițiativa de înfiinţare a Centrului de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi de spectru autist cu o capacitate de 20 de locuri în strada Blaj nr. 11A, jud. Galaţi, precum și cea de înfiinţare a Centrului de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoane adulte cu dizabilităţi de tip Alzheimer cu o capacitate de 20 de locuri din strada Brăilei nr. 138B.

În ceea ce privește continuarea masivului proiect aflat în derulare privind managementul deșeurilor, pe masa consilierilor județeni se vor afla două proiecte de hotărâri. Discutăm, mai întâi, de aprobarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie privind realizarea stației de sortare de la Valea Mărului. Lucrările propuse prin proiect constau în construirea unei hale de sortare împreună cu spaţiile pentru stocarea temporară a deșeurilor, pentru depozitarea şi livrarea baloților, de tip construcție metalică. Suprafața construită este de circa 1.887 mp, înălțimea la streașină de 7,5 metri, iar pardoseala va fi realizată din beton tip industrial. Dimensiunile geometrice sunt determinate de tipul şi parametrii utilajelor tehnologice şi de transport alese pentru punerea în operă, la care se adaugă spațiile de circulație. Valoarea totală a investiţiei este de 10,94 milioane lei, inclusiv TVA. De asemenea, se are în vedere și aprobarea proiectului tehnic și a documentației de execuție privind realizarea sistemului de deversare ape pluviale drum acces stație sortare Târgu Bujor, cu o valoare estimată de circa 227,6 mii lei.

În aceeași ședință de marți a CJ se intenționează transmiterea unei solicitări către Consiliul Local al municipiului Galați pentru trecerea unor terenuri din domeniul public al municipiului în cel al judeţului Galaţi și administrarea CJ, necesare atât proiectului de extindere și modernizare a variantei ocolitoare a municipiului Galați, dar și în vederea accesului la imobile din incinta și din proximitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, aflate în diverse stadii de execuție. Este vorba despre ambulatoriul de specialitate, extinderea și modernizarea UPU, secția de Radioterapie, clădirea pentru relocarea sediului Prosecturii, precum și secția de cardiologie intervențională.

Nu în cele din urmă, în dezbaterea și spre aprobarea consilierilor județeni se află bugetul local al Judeţului Galaţi pentru anul 2021 şi estimările pe anii 2022-2024.

Citit 1494 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.