Parteneriat cu Comisia Europeană

Parteneriat cu Comisia Europeană
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Vineri, 16 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat acordul-cadru de parteneriat al Centrului Europe Direct cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru perioada 2021-2025. Acordul se referă la acordarea granturilor Uniunii Europene pentru acţiunile Centrului Europe Direct Galaţi, iar, pentru anul 2021, valoarea acestui grant este de 30.400 de euro.
Centrul Europe Direct Galaţi a fost înfiinţat în anul 2008 cu finanţare de la Comisia Europeană, în cadrul apelului pentru propuneri de proiecte “Selectarea structurilor gazdă pentru centrele de informare din reţeaua Europe Direct”.
Centrul Europe Direct este punctul de informare al Uniunii Europene în judeţul Galaţi, cu privire la activităţile, politicile şi priorităţile autorităţilor europene. De asemenea, prin Centrul Europe Direct a fost creat cadrul instituţional necesar comunicării şi dezbaterii la nivel local a informaţiilor referitoare la Uniunea Europeană. 
Serviciile puse la dispoziţie de Centrul Europe Direct Galaţi sunt: acces la informaţii europene oficiale, punerea la dispoziţia publicului de pliante, broşuri şi alte materiale informative pe teme europene, organizarea de evenimente de comunicare pe diverse teme europene, acces la resurse multimedia - pagini de internet, baze de date şi arhive electronice, precum și asistenţă în obţinerea de informaţii cu privire la politicile Uniunii Europene.

Citit 1062 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.