Finanțare de 35 milioane euro pentru infrastructura rutieră

Finanțare de 35 milioane euro pentru infrastructura rutieră
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a anunțat, recent, pe pagina de socializare, demararea proiectării tehnice pentru una dintre cele mai mari investiţii în infrastructura rutieră a județului. Este vorba, mai exact, de modernizarea cu fonduri europene a 61,5 kilometri de drum judeţean, pe ruta DN 24D - Bălăbăneşti - Bălăşeşti - Ciureştii Noi - Cotoroaia - Cerţeşti - Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi - intersecţia cu DN 25.

”Noul proiect al CJ Galați de modernizare a peste 61 de kilometri de drum județean va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2021-2027, pe o listă predefinită de proiecte selectate” - Costel Fotea, președintele CJ

”Acest proiect va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2021-2027, pe o listă predefinită de proiecte selectate. Conform reglementărilor în vigoare, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru investiție. Am semnat deja contractul de proiectare, astfel încât, în momentul în care se vor deschide axele de finanţare pe fonduri europene, să avem realizate toate studiile de teren şi documentaţiile necesare. De altfel, şi partea de proiectare va fi finanţată tot din fonduri europene, pe Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020. Valoarea estimată a întregii investiţii este de aproximativ 35 de milioane de euro”, a precizat Costel Fotea, pe pagina de Facebook.

Citit 1411 ori Ultima modificare Duminică, 09 Mai 2021 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.