Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
5 comentarii

Luni, 10 mai, la sediul Consiliului Județean (CJ) Galați a fost marcată finalizarea investiției de pe DJ 252. Este vorba de modernizarea a 21,5 kilometri, pe ruta Movileni - Furcenii Noi - Furcenii Vechi - Cosmești - Nicorești - Buciumeni, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de aproape 44 milioane de lei.
"DJ 252 este unul dintre cele mai circulate drumuri județene, făcând legătura între DN 25 (Galați - Tecuci) și DN 24 (Tecuci - Tișița). Au fost realizate, pentru prima oară în ultimele patru decenii, ample lucrări de reabilitare și modernizare. Pe tronsoanele în care s-a intervenit, fundația drumului a fost consolidată, iar partea carosabilă a fost lărgită la 6,5 metri. De asemenea, au fost reabilitate podurile și podețele, au fost realizate sisteme de colectare a apelor pluviale și au fost amenajate stații pentru transportul public de persoane. În plus, pentru stratul de uzură s-a folosit o mixtură asfaltică stabilizată cu polimeri, ceea ce înseamnă o rezistenţă mai mare la variaţiile de temperatură", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ.
În cadrul acestei investiţii s-au realizat, printre altele, reabilitarea sau înlocuirea a peste 80 de podețe, pod modernizat și pistă de biciclete la Nicorești, nouă stații pentru transportul public de persoane, 229 de indicatoare rutiere, 20 de treceri de pietoni semnalizate, 31 de stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.
Tot conform președintelui CJ, beneficiari direcți ai investiției sunt cei 15.000 de locuitori din zonă, iar lucrările, demarate efectiv la finele anului 2018, au durat circa 28 de luni, recepția finală având loc la sfârșitul lunii aprilie.

Citit 1543 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 07:36

5 comentarii

 • postat de Eugen Miercuri, 12 Mai 2021 14:01 79.116.65.*** Link la comentariu
  0
  3

  Dacă as fi proiectantul intersecției din fotografie, mi-ar fi rușine sa o prezint public.
  Domnilor, unde sunt benzile de incorporare sau de ieșire ca eu nu le vad? Aceleași stop-uri unde se pierde timp, nervi și.... În schimb se observa foarte clar două "Cedeaza trecerea" așezate exact în mijlocul intersecției, favorizând producerea accidentelor.
  Credeți ca pe un drum județean, după cum spuneți, foarte tranzitat sunt necesare aceste semne? Nu se găsea oare alta soluție? Un semi-giratoriu (pentru cei ce nu știu este un giratoriu "tăiat" de artera principală) de exemplu?
  Imaginează-ți proiectantule ca ești oprit pe mijlocul șoselei ca să dai prioritate din față și pe lângă tine trece un camion în viteză. Cum te simți? Sau te încadrează doua camioane venind din direcții opuse, iar tu între ele. Dar cum gândirea costă..... ce sa mai spunem, asa e în România.
  Cel mai mult mi-au plăcut stâlpii cu energie solară. Tradus ar fi "Che...... doar tichie de mărgăritar ii trebuia" sau asa cum spunea Garcea "ei fac mașina și noi punem emblemele"
  Jalnic. Proiect de rușine, nota 4.

  Raportează
 • postat de mariusa Marți, 11 Mai 2021 13:04 5.2.209.*** Link la comentariu
  4
  0

  Nu are legatura, acolo e o manevra a liberalilor din comuna.

  Raportează
 • postat de Paul_7 Marți, 11 Mai 2021 11:32 109.99.0.*** Link la comentariu
  1
  5

  *iar partea carosabilă a fost lărgită la 6,5 metri??? serios??? sa intelegem ca inainte era o carare? o sa creasca nasul cuiva!!!

  *fundația drumului a fost consolidată - da, dar calitatea lasa de dorit, au inceput sa apara denivelarile, imi este frica sa ma gandesc cum o sa arate peste 5 ani, 4 decenii nu o sa tina sigur.

  *și pistă de biciclete la Nicorești - si ce pista, pacat ca nu se pot attacha si poze,

  *in multe locuri pe acesti 21.5 km lucrarile par neterminate din pacate si se pare ca asa vor ramane

  Raportează
 • postat de Iron IQ Marți, 11 Mai 2021 10:09 90.68.85.*** Link la comentariu
  0
  3

  Se va circula tot ca melcul, prin sate ca sa treaca soseaua si pe la primar, si pe la popa, si pe la politist prin poarta.
  Scoateti tranzitul pe drumuri inafara localitatilor ca sa se bucure de investitie si soferii nu numai satenii.

  Raportează
 • postat de marius Marți, 11 Mai 2021 06:45 93.114.74.*** Link la comentariu
  3
  13

  De aia a fost rasa aproape jumătate din pădurea de lângă mănăstire?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.