Aproape 22 de kilometri modernizați, pe DJ 252 Movileni - Buciumeni. Proiect cu fonduri europene de 44 milioane de lei

Aproape 22 de kilometri modernizați, pe DJ 252 Movileni - Buciumeni. Proiect cu fonduri europene de 44 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Luni, 10 mai, la sediul Consiliului Județean (CJ) Galați a fost marcată finalizarea investiției de pe DJ 252. Este vorba de modernizarea a 21,5 kilometri, pe ruta Movileni - Furcenii Noi - Furcenii Vechi - Cosmești - Nicorești - Buciumeni, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de aproape 44 milioane de lei.

"DJ 252 este unul dintre cele mai circulate drumuri județene, făcând legătura între DN 25 (Galați - Tecuci) și DN 24 (Tecuci - Tișița). Au fost realizate, pentru prima oară în ultimele patru decenii, ample lucrări de reabilitare și modernizare. Pe tronsoanele în care s-a intervenit, fundația drumului a fost consolidată, iar partea carosabilă a fost lărgită la 6,5 metri. De asemenea, au fost reabilitate podurile și podețele, au fost realizate sisteme de colectare a apelor pluviale și au fost amenajate stații pentru transportul public de persoane. În plus, pentru stratul de uzură s-a folosit o mixtură asfaltică stabilizată cu polimeri, ceea ce înseamnă o rezistenţă mai mare la variaţiile de temperatură", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ.

În cadrul acestei investiţii s-au realizat, printre altele, reabilitarea sau înlocuirea a peste 80 de podețe, pod modernizat și pistă de biciclete la Nicorești, nouă stații pentru transportul public de persoane, 229 de indicatoare rutiere, 20 de treceri de pietoni semnalizate, 31 de stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

Tot conform președintelui CJ, beneficiari direcți ai investiției sunt cei 15.000 de locuitori din zonă, iar lucrările, demarate efectiv la finele anului 2018, au durat circa 28 de luni, recepția finală având loc la sfârșitul lunii aprilie.

Citit 2137 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.