Liberalii s-au abținut la vot în Consiliul Județean

Liberalii s-au abținut la vot în Consiliul Județean
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cu nu mai puțin de 33 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, ședința Consiliului Județean (CJ) Galați de joi, 27 mai, a avut o desfășurare ușor atipică. Încă de la început, consilierii județeni PNL au anunțat că se vor abține de la votarea tuturor proiectelor. Ulterior, printr-un comunicat de presă, liberalii au motivat această decizie acuzând aroganța președintelui social-democrat al CJ, Costel Fotea. În plus, aceștia au arătat că nemulțumirile au la bază, de această dată, numirile de membri PSD în toate comisiile și asociațiile, exemplificând prin cele făcute la Asociația SMURD, Comisia de evaluare a secretarului general al CJ, Comisia de concurs/ examen pentru ocuparea funcției de director medical la Spitalul din Târgu Bujor și la Asociația pentru Dezvoltare Durabilă "Prut-Dunăre". Pe cale de consecință, cele două proiecte de hotărâre ce aveau nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie nu au putut fi adoptate, printre care și solicitarea către Consiliul Local Galaţi de trecere a unei suprafețe de teren în administrarea CJ, în cadrul investiţiei de modernizare a Drumului de Centură. Aspectul a fost taxat imediat de președintele Costel Fotea. Acesta a declarat că este vorba despre "un gest iresponsabil, care ar putea afecta cea mai mare lucrare în infrastructura rutieră a Galaţiului. Vorbim de o investiţie de peste 40 milioane de euro, mare parte bani europeni atraşi de către Consiliul Judeţean Galaţi".

Altfel, cu votul simplu al majorității, au trecut proiecte din zona sanitară, referitoare la dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie, extinderea reţelei de oxigen la secţia ATI de la Spitalul Județean sau implementarea la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul Județean a unor sisteme de detecţie a oxigenului și de securitate la incendiu.

Revenind la liberali, în aceeași ședință ordinară a CJ de joi, 27 mai, Mărioara Gătej a depus jurământul de consilier. Fostul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu îl înlocuiește, astfel, pe Onuț Atanasiu, deținător al unui mandat de deputat în Parlamentul României încă din luna decembrie a anului trecut.

Citit 2391 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Mai 2021 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.