Urmează extinderea parcării şi amenajarea heliportului

Urmează extinderea parcării şi amenajarea heliportului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ultima ședință ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi a fost aprobată documentaţia tehnică a proiectului  de extindere  pe  verticală  cu  un  nivel  şi  heliport a parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei”. Valoarea totală a investiţiei este de peste 20,4 milioane lei (TVA inclus), fonduri din bugetul propriu al instituției. 

“Vom extinde cu încă un etaj parcarea supraetajată din curtea Spitalului Judeţean, iar pe acoperiş va fi amenajat un heliport modern pentru elicopterul SMURD, o investiţie unică în regiunea noastră. Acesta va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. De asemenea, vor fi montate şi lifturi exterioare. Pe lângă realizarea heliportului, proiectul prevede şi amenajarea a peste 150 de noi locuri de parcare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Heliportul va avea o suprafaţă de 400 de metri pătrați. După finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean va avea 466 de locuri de parcare şi o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătrați. În plus, vor fi amenajate şi zece staţii de încărcare pentru maşinile electrice. În cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului. Ulterior, împreună cu acesta, va fi studiată necesitatea închiderii totale sau parțiale a parcării pentru efectuarea lucrărilor de extindere.

Citit 2706 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.