Pleonasm pe timp de criză: politică şi ipocrizie

Pleonasm pe timp de criză: politică şi ipocrizie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vicepreşedinta PNL Galaţi, Tania Bogdan (FOTO), a făcut câteva comentarii ieri, referitoare la mitingul de anvergură care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Ea i-a comparat pe protestatarii de acum cu cei care au manifestat în decembrie 1989 împotriva lui Nicolae Ceauşescu, „pentru că sunt la fel de disperaţi ca cei de atunci, iar conducerea seamănă cu cea de atunci”.

Considerând că „mitingul de la Bucureşti este pe deplin justificat”, liberala Tania Bogdan a vorbit şi despre posibilitatea cotizării la un fond de solidaritatea care, însă, să fie gestionat de un alt guvern:

„Cum putem fi solidari cu cei 300 de secretari de stat, cu armatele de angajaţi din ministere cu salarii neatinse, sau cu marile companii de stat care, deşi au datorii la bugetul central, au salariaţi cu lefuri care nu au suferit nicio modificare. Nu putem fi solidari cu un guvern orb!”.

Tania Bogdan a enumerat şi câteva din soluţiile liberale anti-criză, precum reducerea ministerelor la maxim 10 şi cel al agenţiilor guvernamentale, la maxim 30.

„În prezent, cred că ministere sunt în jur de 19-20, iar agenţii… cred că sunt în jur de 160… nu stăpânesc bine cifrele, pentru că nu eu trebuie să mă ocup cu reducerea lor”, a răspuns liberala, în momentul în care i s-au solicitat detalii despre cele două propuneri ale propriului său partid.      

Pe de altă parte, deşi a recunoscut că la nivelul CJ Galaţi nu s-a pus în discuţie ideea ca, de pildă, toţi aleşii să îşi doneze indemnizaţiile pentru un fond local de solidaritate, Tania Bogdan a spus că aici cheltuielile sunt foarte bine justificate.

„Nu am discutat de o astfel de iniţiativă, dar mulţumesc pentru sugestie… Am putea dona indemnizaţiile pentru sprijinirea vreunei comunităţi aflate în nevoie, dar trebuie să vă mărturisesc că eu, în afară de indemnizaţia de vicepreşedinte CJ, nu am alt venit, nu am afaceri, nici soţul meu”.

„Aşa că în cazul unei astfel de acţiuni, nu voi putea să donez toată indemnizaţia… Dar vreau să vă spun că, la nivelul CJ, cheltuielile din bani publici au fost foarte chibzuite, nu se aruncă bani inutil”, a spus  liberala Tania Bogdan.

După conferinţa de la partid, aceasta a ieşit din sediul PNL şi s-a urcat în maşina Consiliului Judeţean (Nubira, GL-24-CJG), cu care, de altfel şi a venit la sediul de pe Universităţii. Ca şi la dus, şi la întors, şoferul de serviciu a condus-o pe doamna vicepreşedinte CJ, la birou.

Din perspectiva declaraţiilor liberalei, se pot trage două concluzii:

1-  deplasările în interes politic, dar pe bani publici (cu maşina CJ de pildă) intră la capitolul „cheltuieli chibzuite” şi 2 – şi în politică se aplică principiul „să faci ce zice alesul, nu ce face el”…

Citit 679 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.