Caravana Energiei Regenerabile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi dimineaţă a avut loc, la Centrul de Afaceri Dunărea, un atelier de lucru în cadrul Caravanei Energiei Regenerabile. Organizatori: Fundaţia TERRA Mileniul III şi Asociaţia Municipiilor din România.

Scopul seminarului este de a pune faţă în faţă actorii cheie din domeniul promovării şi utilizării surselor regenerabile de energie - autorităţile locale, agenţii de reglementare, producători şi furnizori de echipamente din regiune şi ONG-uri de mediu care promovează energiile regenerabile.

Scopul este analizarea potenţialului local de utilizare a resurselor regenerabile, dar şi a facilitaţilor de obţinere a respectivelor echipamente precum şi a potenţialilor investitori. 

Caravana va trece prin opt municipii din România din cele opt  regiuni de dezvoltare ale ţării (în regiunea noastră, Galaţiul) şi este organizată în cadrul proiectului „Energia Regenerabilă: o Şansă pentru Dezvoltarea Durabilă a României”.

Proiectul urmăreşte să convingă populaţia să se orienteze către un comportament de consum eficient energetic. În acest sens a fost creat portalul http://www.energie-verde.org.ro/, un instrument de informare şi dialog pe acest subiect.

Proiectul va fi derulat până în decembrie 2010, cu finanţare din partea guvernelor din Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Caravana Energiei Regenerabile a fost lansata la Timişoara şi Craiova în perioada 10-12 mai 2010.

Citit 491 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.