Investiții de 13 milioane de lei, în comunele gălăţene. Contracte atribuite în această vară

Investiții de 13 milioane de lei, în comunele gălăţene. Contracte atribuite în această vară
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe perioada verii, în comunele gălățene am notat alte atribuiri de contracte pentru realizarea unor obiective de investiții, conform procedurilor deschise anterior în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

De departe, cel mai voluminos proiect este cel de realizare a sistemului de canalizare a apei uzate din comuna Munteni, în valoare de cinci milioane de lei. Lucrarea a revenit asocierii compuse din bucureștenii de la Unitip Global SRL și ieșenii de la Structi Punct SRL, împreună cu companiile gălățene Tancrad SRL și SPC Elite Consulting SRL, acestea din urmă în calitate de terți.

Peste două milioane de lei, mai exact 2,07 milioane, reprezintă valoarea lucrărilor de reabilitare și de modernizare ale Liceului Tehnologic Nr. 1 din Cudalbi. Investiția a revenit, conform procedurilor din SEAP, asocierii dintre Gendav SRL și Agroflorian90 SRL, în calitate de subcontractant.

În Piscu, preocupările administrației publice locale se leagă de reabilitarea drumurilor din comună, inclusiv proiectarea tehnică. La o valoare de 1,52 milioane de lei, aceste lucrări au fost adjudecate de asocierea dintre Euromis HR SRL și Assfalti Roads ACM SRL, împreună cu terțul Keyboard SRL din Râmnicu Sărat.

La Berești-Meria, construirea unei săli pentru desfășurarea de activități social-culturale va fi în sarcina unei alte asocieri de firme, ofertant lider fiind iveștenii de la Amenajări Ivcons SRL. Aceștia vor fi "supliniți" de buzoienii de la ACS New Antreprenor Construct SRL (terț) și Lex Protect Tehnic SRL, precum și de vasluienii de la Kazinst Grup SRL, ultimele două firme având calitatea de subcontractant. Valoarea investiției este de circa 1,1 milioane de lei.

Două investiții au fost contractate în această vară la Drăgănești. Astfel, livrarea unei autogunoiere cu plug pentru zăpadă a revenit companiei ilfovene specializate AIC Trucks SRL, la o valoare de 415.000 de lei, în timp ce de finalizarea terenului de sport din comună se va ocupa firma gălățeană Frații Simion Construct 2013 SRL, contractul atribuit (rest de lucrări) fiind de 547.000 de lei.

Aproape 694.000 de lei reprezintă contravaloarea asfaltărilor către noul intravilan al comunei Cuza Vodă, lucrare ce a revenit companiei Citadina 98 SRL.

La un nivel comparabil se situează lucrările de modernizare ale Casei de Cultură din orașul Berești. Acestea au revenit asocierii dintre Alitec Solutions SRL/SMB Industrial Plant Building SRL (București), împreună cu subcontractantul Firestop Solutions SRL, pentru circa 693.000 de lei.

O altă modernizare, de această dată a Căminului Cultural din Cavadinești, a revenit asocierii Gendav SRL - Agroflorian90 SRL. Valoarea contractată a investiției este de circa 645.500 de lei.

La Valea Mărului, primăria a achiziționat prin SEAP diferite echipamente și dispozitive electronice școlare, cu precădere tablete, la o valoare de 369.000 de lei. Ambele loturi aflate în procedura de achiziție publică vor fi livrate de compania botoșăneană Elsaco Solutions SRL.

În fine, mai aproape de Galați, la Smârdan, a fost atribuită colectarea deșeurilor din localitate (inclusiv cele toxice). De această activitate se va ocupa compania RER Ecologic Service SRL, valoarea contractului fiind de 154.000 de lei.

În total, obiectivele de investiții din comunele din județ enumerate mai sus totalizează aproape 13,2 milioane de lei, exclusiv TVA.

Citit 5434 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.