PSD acuză distribuirea inechitabilă a banilor guvernamentali. Alocare de fonduri contestată

PSD acuză distribuirea inechitabilă a banilor guvernamentali. Alocare de fonduri contestată
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Joi, 7 octombrie, primarii social-democrați din județ, împreună cu o serie de parlamentari, dar și cu președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, au recurs la o formă inedită de protest, în fața sediului Instituției Prefectului. "Înarmați" cu pancarte pe care se putea citi "Stop abuzurilor PNL", protestatarii au acuzat o nouă alocare inechitabilă de fonduri, după ce, în ședința de Guvern de miercuri seară, s-a decis alocarea a peste un miliard de lei pentru primăriile din România din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Executivului.

"Așa arată România normală a PNL de astăzi", a precizat ironic președintele CJ și, totodată, președintele executiv al PSD Galați, Costel Fotea, afișând un tabel pe care se puteau vedea sumele alocate unităților administrativ-teritoriale din județ, în condițiile în care comunele cu primari liberali au primit peste zece milioane din cele 16,6 milioane de lei distribuite de la nivel guvernamental. "După ce la inundații am fost <<evitați>>, din cei 627.000 de locuitori ai județului Galați, PNL a alocat acum bani doar pentru 120.000 de oameni, deci doar pentru 18 localități", a adăugat Fotea, exemplificând prin faptul că o comună precum Suhurlui, cu circa 1.300 de locuitori, a primit 485.000 de lei, iar comunele Matca și Pechea, fiecare cu peste 11.000 de locuitori, nici măcar un leu. "Ce vină au primarii, copiii, părinții, asistații social din aceste localități?", s-a întrebat, retoric, președintele CJ.

Ulterior, reprezentanții PSD au pichetat clădirea Prefecturii.

Mai trebuie spus că, în urma alocărilor stabilite de Guvern, în afară de municipiul Galați, un număr de alte 11 comune gălățene nu au beneficiat deloc de alocări din Fondul de Rezervă al Guvernului. Este vorba despre Corod, Cudalbi, Independența, Jorăști, Matca, Movileni, Pechea, Piscu, Scânteiești, Smârdan și Tudor Vladimirescu, toate conduse de edili aleși, anul trecut, pe listele PSD, PRO România, ALDE, PMP sau USR.

Citit 2266 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 09:45

4 comentarii

 • postat de Nelu
  Vineri, 08 Octombrie 2021 09:21
  89.137.224.***
  Ha ha ha ha ha ha ha ha, doar sunteți frați de cruce.
  Primiți ce ați dat PNL când erați la Guvernare.
  Nenorociți ați fost, nenorociți ați rămas.
  Acum ne mai luați și de proști.
  4
  14
  Raportează
 • postat de Nicolae
  Vineri, 08 Octombrie 2021 07:37
  5.13.159.***
  Sub dominatia PSD nu am vazut niciun primar PSD sa demonstreze ca li se dau bani doar lor. Si-au marit salariile dupa pofta lor si acum atarna de stat. Galatiul candva o mandrie acum e o rusine. Uitativa cum localitati din vest au progresat serios in toate domeniile sub dominatia PSD fara bani de la buget,deci se poate . La treaba domnilor demonstranti PSD nu la cersit. Micsorativa numarul de salariati prin primarii si incercati sa gasiti investitori. Banii de la guvern sunt banii nostri si eu nu sunt de acord sa ii dau pe salariile voastre nesimtite.Mergeti in privat poate va merge mai bine.
  2
  12
  Raportează
 • postat de Claudiu Tarziu
  Joi, 07 Octombrie 2021 23:47
  89.137.225.***
  Dar cand PSD era la guvernare si distribuia doar la primarii lor cum era? Oricum PNL si PSD aceeasi mizerie! Ciuma galbena si ciuma rosie!
  Votam la urmatoarele alegeri AUR si USR.
  9
  13
  Raportează
 • postat de Tudorita
  Joi, 07 Octombrie 2021 21:42
  95.77.107.***
  Foarte urat ca in demersul lor (circ-protest efectuat in timpul programului de lcuru, pentru care vor incasa salariul integral si sporurile aferente) au trecut strada si au pangarit o zona care se doreste a fi 'libera de comunism'! Stateau bine pe scarile palatului partidului, pe care unii le-au lustruit inainte de '89, iar altii au beneficiat de pe urma parintilor si altor inaintasi cu functii ori interese pe acolo. Ba chiar imi retrag respectul pe care l-am acordat unora dintre cei vazuti acolo. Sa nu mai spunem de cei care au migrat de la alte formatiuni, iar acum afirma ca sunt in opozitie si ostracizati, cand sunt plini de sporuri si spagi!
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.