PSD acuză distribuirea inechitabilă a banilor guvernamentali. Alocare de fonduri contestată

PSD acuză distribuirea inechitabilă a banilor guvernamentali. Alocare de fonduri contestată
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Joi, 7 octombrie, primarii social-democrați din județ, împreună cu o serie de parlamentari, dar și cu președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, au recurs la o formă inedită de protest, în fața sediului Instituției Prefectului. "Înarmați" cu pancarte pe care se putea citi "Stop abuzurilor PNL", protestatarii au acuzat o nouă alocare inechitabilă de fonduri, după ce, în ședința de Guvern de miercuri seară, s-a decis alocarea a peste un miliard de lei pentru primăriile din România din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Executivului.

"Așa arată România normală a PNL de astăzi", a precizat ironic președintele CJ și, totodată, președintele executiv al PSD Galați, Costel Fotea, afișând un tabel pe care se puteau vedea sumele alocate unităților administrativ-teritoriale din județ, în condițiile în care comunele cu primari liberali au primit peste zece milioane din cele 16,6 milioane de lei distribuite de la nivel guvernamental. "După ce la inundații am fost <<evitați>>, din cei 627.000 de locuitori ai județului Galați, PNL a alocat acum bani doar pentru 120.000 de oameni, deci doar pentru 18 localități", a adăugat Fotea, exemplificând prin faptul că o comună precum Suhurlui, cu circa 1.300 de locuitori, a primit 485.000 de lei, iar comunele Matca și Pechea, fiecare cu peste 11.000 de locuitori, nici măcar un leu. "Ce vină au primarii, copiii, părinții, asistații social din aceste localități?", s-a întrebat, retoric, președintele CJ.

Ulterior, reprezentanții PSD au pichetat clădirea Prefecturii.

Mai trebuie spus că, în urma alocărilor stabilite de Guvern, în afară de municipiul Galați, un număr de alte 11 comune gălățene nu au beneficiat deloc de alocări din Fondul de Rezervă al Guvernului. Este vorba despre Corod, Cudalbi, Independența, Jorăști, Matca, Movileni, Pechea, Piscu, Scânteiești, Smârdan și Tudor Vladimirescu, toate conduse de edili aleși, anul trecut, pe listele PSD, PRO România, ALDE, PMP sau USR.

Citit 2857 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.