Aparat pentru eliminarea calculilor renali

Aparat pentru eliminarea calculilor renali
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Săptămâna trecută, Spitalul Județean a fost dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente medicale din țară pentru tratarea bolnavilor care au pietre la rinichi. Rolul acestuia este de a sparge calculii renali cu ajutorul undelor ultrasonice de energie înaltă, procedură minim invazivă.
Potrivit precizărilor președintelui CJ, Costel Fotea, ”sistemul are în componență un aparat de radiologie pentru care este nevoie de o autorizație din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, ce poate dura, din păcate, și câteva luni”.
Valoarea investiției este de două milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ.

Citit 1942 ori Ultima modificare Duminică, 31 Octombrie 2021 23:36

1 comentariu

 • postat de bologa
  Luni, 01 Noiembrie 2021 17:08
  89.137.231.***
  E cumparat degeaba. Cand ajungem acolo spun ca ori e aparatul stricat, ori nu mai au fonduri sau varianta pe care o vor ei..mergeti la privat adica la clinicile unde lucreaza tot ei. Trebuie sa punem capat pentru totdeauna la asemenea practici. Esti asigurat si nu poti beneficia de ingrijire medicala la stat iar la privat costa prea mult si de asta mor oamenii cu zile acasa. Sper ca aparatul asta sa nu ajunga printr-o clinica privata cum au ajuns multe altele.
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.