Muza politică citeşte presa

Muza politică citeşte presa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De departe, deputatul PSD Florin Pâslaru este cel mai vorbăreţ dintre parlamentarii gălăţeni. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Pâslaru a ieşit la rampă cu luări de cuvânt de 145 de ori până acum.

A reuşit să-l depăşească în discursuri şi declaraţii de la tribuna Parlamentului chiar şi pe Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC. Nu ştim cum arată muza care îl inspiră pe deputatul Florin Pâslaru, dar se pare că e foarte interesată de presa centrală.

Am descoperit cu surprindere că două dintre declaraţiile susţinute de către deputatul social-democrat de la Tribuna Parlamentului seamănă leit cu două articole, publicate unul în „Jurnalul Naţional”, celălalt în „Ziarul Financiar”.

Prima coincidenţă

Declaraţia politică „Salariile secretarilor de stat”, susţinută pe 26 mai 2010, are pasaje întregi, inspirate, ca să nu spunem copiate, dintr-un articol publicat pe 18 mai în Ziarul Financiar.

Iată şi un exemplu: „În goana după reducerea cheltuielilor, Guvernul s-a împotmolit în «tăierea» pensiilor şi salariilor şi se face că nu-i vede pe secretarii de stat din ministere care sunt plătiţi cu cel puţin 1.000 de euro pe lună”.

„În România sunt cel puţin 300 de secretari de stat, dacă sunt adunaţi pe cei angajaţi cu această titulatură la ministere, la cabinetul primului-ministru, pe şefii de agenţii şi pe consilierii de stat de la Administraţia Prezidenţială”, declara Florin Pâslaru (FOTO 1).

Bizar, la fel scriseseră şi jurnaliştii Ziarului Financiar (FOTO 2): „În goana după reducerea cheltuielilor, Guvernul s-a împotmolit în „tăierea” pensiilor şi salariilor şi se face că nu-i vede pe secretarii de stat din ministere care sunt plătiţi cu cel puţin 1.000 de euro pe lună”.

„În România sunt cel puţin 300 de secretari de stat, dacă sunt adunaţi pe cei angajaţi cu această titulatură la ministere, la cabinetul primului-ministru, pe şefii de agenţii şi pe consilierii de stat de la Administraţia Prezidenţială”.

Coincidenţa nr. 2

În aceeaşi zi, 26 mai, deputatul Florin Pâslaru a mai susţinut o declaraţie politică intitulată „Măsuri procriză”. Unul dintre pasajele discursului (şi nu e singurul!) seamănă al naibii de bine cu editorialul publicat pe 19 mai, în „Jurnalul Naţional”, de către colegul de partid Adrian Severin:

„Cum vor restitui salariaţii creditele pentru casă, maşină etc. şi ce se va întâmpla atunci când acestea le vor fi luate de bănci în contul datoriilor? Ni-i putem imagina însă pe perceptorii cu salarii diminuate ducându-se să culeagă mai multe venituri pentru stat şi întorcându-se cu „mita compensatorie” pentru ei.

Cum şi poliţiştii vor fi demotivaţi spre a combate corupţia vor fi limitate libertăţile civile. Prăbuşirea serviciilor medicale şi educaţiei va afecta destinul naţiunii pe termen lung.

Degeaba flexibilizezi piaţa muncii dacă forţa de muncă este bolnavă şi slab calificată”. Iată ce scrie Adrian Severin în editorialul „Cine răspunde pentru măsurile anticriză?”:

Cum vor restitui salariaţii creditele pentru casă, maşină etc. şi ce se va întâmpla atunci când acestea le vor fi luate de bănci în contul datoriilor? Nu ştim.

Ni-i putem imagina însă pe perceptorii cu salarii diminuate ducându-se să culeagă mai multe venituri pentru stat şi întorcându-se cu „mita compensatorie” pentru ei.

Cum şi poliţiştii vor fi demotivaţi, spre a combate corupţia vor fi limitate libertăţile civile. Prăbuşirea serviciilor medicale şi educaţiei va afecta destinul naţiunii pe termen lung. Degeaba flexibilizezi piaţa muncii dacă forţa de muncă este bolnavă şi slab calificată”.

Ciudată similitudine! Stranie coincidenţă!

Unii ar putea spune că suntem invidioşi pe presa centrală că deputatul nu se inspiră din articolele noastre. Am încercat să luăm legătura şi cu deputatul Florin Pâslaru, pentru a ne explica aceste coincidenţe, dar nu am reuşit pentru că avea telefonul închis.

Aşteptăm însă cu mare interes explicaţiile.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.