Lucrări de modernizare a infrastructurii din Portul Tulcea

Lucrări de modernizare a infrastructurii din Portul Tulcea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați a anunțat deschiderea lucrărilor de modernizare a Portului Tulcea, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 13 milioane de euro.

Lucrările de la Tulcea vizează atât modernizarea portului industrial, cât şi a portului comercial, și sunt menite să pună în valoare potenţialul de dezvoltare a transporturilor navale în întreaga regiune a Dunării Maritime, din care fac parte porturile din Galați, Tulcea și Brăila. Finanțarea este asigurată prin intermediul unui proiect depus pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

"Acest nou proiect de modernizare cu fonduri europene dovedește încă o dată că rămânem consecvenți planurilor de investiții pe care le-am gândit pentru toate obiectivele aflate în portofoliul Administrației Porturilor Dunării Maritime. Cu Tulcea, bifăm al treilea șantier în lucru și nu ne oprim aici. Pentru anul 2022 avem prevăzute alte cinci proiecte de modernizare a infrastructurii portuare din porturile pe care le gestionăm", a declarat directorul general al APDM Galați, Alexandru Gabriel Șerban.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 64,25 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 53,82 milioane de lei lei. Astfel, AM POIM/OIT acordă o finanţare nerambursabilă în sumă maximă de 45,75 milioane de lei, echivalentă cu 85 la sută din valoarea totală eligibilă aprobată, diferenţa fiind alocată de la bugetul de stat.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă "creșterea atractivității și accesibilității Portului Tulcea prin asigurarea unui transport navigabil bazat pe principiile durabilității, inovării și securității, capabil să asigure legături rapide și eficiente cu piețele internaționale, pentru fluidizarea maximă a circulației mărfurilor, asigurând totodată o infrastructură portuară la standarde europene în acord cu practicile și politicile UE".

Citit 1776 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.