Peste 86 de milioane de lei pentru drumurile județene

Peste 86 de milioane de lei pentru drumurile județene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De câteva zile, Consiliul Județean (CJ) Galați a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) procedura pentru proiectarea și execuția de lucrări pentru întreținerea covoarelor asfaltice de pe drumurile județene.

Conform prevederilor din caietul de sarcini, urmează a fi realizate: lucrări preliminare (tăieri de acostamente), refacerea capacității portante a complexului rutier prin lucrări de reparații fundație drum și reparații suprastructură existentă din mixturi asfaltice, refacerea acostamentelor, a semnalizării rutiere orizontale sau decolmatarea șanțurilor din pământ. Totodată, documentația tehnico-economică poate să cuprindă și alte lucrări pe care proiectantul le consideră necesare (reparații șanțuri, podețe, poduri, alte elemente constructive ale drumului) pentru punerea în siguranță a obiectivului afectat, respectând legislația și reglementările tehnice în vigoare.

Mai concret, în anul 2022 se vor executa lucrări pe o serie de tronsoane de drum de pe DJ 251, DJ 254C, DJ 252, DJ 261A și DJ 252G, pe o lungime totală de 24,345 kilometri. În plus, pentru perioada rămasă până la sfârșitul contractului, respectiv, data de 31 decembrie 2023, se vor executa lucrări pe DJ 242B, DJ 242H, DJ 255C, DJ 251E, DJ 252, DJ 254 și DJ 242C, în total 22,735 kilometri. Valoarea totală estimată a achiziției va fi de 70,62 milioane de lei fără TVA. Ofertanții sunt așteptați până la data de 30 martie, achiziția urmând a fi atribuită conform criteriului ”cel mai bun raport calitate-preț”, în cadrul căruia componenta financiară are o pondere de 80 la sută.

În plus, conform unei alte proceduri de achiziție lansate în SICAP, CJ Galați ”pune la bătaie” alte 16,17 milioane lei, de această dată pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene. Este vorba despre întreținerea pavajelor din piatră cubică, a drumurilor pietruite, a platformei drumului (îndepărtare potmol, arbori, tăieri de cavalieri, corectarea taluzurilor), asigurarea scurgerii apelor din zona drumului și prevenirea efectelor inundațiilor (întreținerea șanțurilor, a rigolelor, corecții de torenți, apărări de maluri, corecții de albii, șanțuri de gardă, variante locale de deviere a circulației), întreținere ziduri de sprijin (curățarea coronamentelor și a barbacanelor de vegetație), întreținerea parapetelor direcționale și pietonale, precum și a podurilor și podețelor. Criteriul de atribuire în acest caz este ”prețul cel mai scăzut”, iar ofertele constructorilor sunt așteptate până la data de 17 martie.

Citit 2404 ori Ultima modificare Duminică, 20 Februarie 2022 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.