Se caută constructor pentru finalizarea Bazei Zătun 2

Se caută constructor pentru finalizarea Bazei Zătun 2
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați, a fost votată o hotărâre privind actualizarea valorii totale a lucrărilor de la complexul Zătun 2. Conform acesteia, baza de agrement cu specific pescăresc va "costa" 2.243.727,83 lei (inclusiv TVA). Totodată, a fost aprobată alocarea sumei de 665.508,38 lei, reprezentând cofinanţarea aferentă costurilor eligibile, precum și a sumei de 515.022,40 lei, constituind valoarea neeligibilă din cadrul proiectului.

În plus, în cursul lunii martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) a fost scos la licitație restul lucrărilor necesare de executat pentru finalizarea complexului de agrement, circa 55% din total. Pentru implementarea în condiții optime a proiectului și finalizarea acestuia, s-a stabilit ca valoarea totală a acestor lucrări să fie de 822.011,39 lei fără TVA și fără cheltuielile diverse şi neprevăzute. Durata de execuție este prevăzută a fi de cinci luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție acordată va fi de minimum 36 de luni, conform prevederilor legale în vigoare. Pentru această procedură simplificată, lansată de curând în SEAP, ofertele celor interesați sunt așteptate până pe 11 aprilie. Autoritatea contractantă solicită din partea acestora o declaraţie privind lista lucrărilor executate în ultimii cinci ani, din care să rezulte că a realizat, în cadrul unui contract sau a maximum două, lucrări similare pentru construcţie nouă şi/sau modernizare şi/sau reabilitare de construcţii civile şi/sau industriale şi/sau agricole, a căror valoare cumulată a fost de minimum 800.000 de lei fără TVA, însoțite de certificări de bună execuţie.

Reamintim că, în prezent, obiectivul de investiție "Bază de agrement cu specific pescăresc Zătun 2" este în implementare la CJ Galați, în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Citit 1415 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2022 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.