CL a spus „Da” ridicării de locuinţe sociale în Drumul Viilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a aprobat aseară, cu unanimitate de voturi, studiul de fezabilitate pentru construirea a 48 de locuinţe sociale tip duplex pentru familiile nevoiaşe din municipiul Galaţi.

Apartamentele, în suprafaţă de 78,9 metri pătraţi, vor avea câte două camere. „Prin proiect se prevăd următoarele lucrări: construirea pe laturile sudică şi nordică a două şiruri de case, în număr de 4 module, fiecare modul având câte 2 apartamente cu  2 camere la parter şi câte 2 apartamente cu 2 camere la etaj, iar pe latura centrală  încă un şir de case  a câte 4 module.

Din punct de vedere al finisajelor interioare se prevăd pardoseli (gresie), zugrăveli  şi vopsitorii (var superlavabil), placaje  la pereţi (faianţă la bai), uşile din lemn, iar ferestrele din profile PVC.

Din punct de vedere al finisajelor exterioare se prevede tâmplăria exterioară din profile PVC, iar anveloparea se va realiza prin aplicarea unui termosistem cu plăci de polistiren. (…)

Clădirile vor avea asigurate următoarele utilităţi: apă potabilă, energie electrică din reţelele edilitare, încălzirea locuinţelor va fi realizată prin intermediul sobelor, iar apa calda va fi preparată cu ajutorul unor boilere electrice, evacuarea apelor uzate menajere se va face la reţeaua de canalizare a oraşului”, se arată în textul hotărârii de Consiliu Local, aprobată aseară, în plen.

Cele 48 de locuinţe sociale vor fi construite în vestul municipiului Galaţi, pe strada Drumul Viilor, la numărul 8. Lucrările vor dura 12 luni şi vor costa 18.156.700 de lei, echivalentul a 4,17 milioane în moneda europeană. Consiliul Local nu va suporta decât 16 la sută din această valoare – adică 2.874.310 de lei sau 660.000 de euro – căci grosul banilor va veni de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

Citit 1235 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.