700.000 de euro pentru cluburile sportive

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de aseară, alocarea sumei de 3.040.000 de lei, adică aproape 700.000 de euro, pentru 17 cluburi sportive din oraş.

Cea mai mare parte din bani îi va reveni echipei-fanion a oraşului, Oţelul Galaţi, care evoluează în prima ligă fotbalistică a ţării. Clubul roş-alb-albastru va primi de la bugetul local 1.550.000 de lei, adică aproape jumătate din volumul total al alocaţiei destinate sportului gălăţean.

Se va bucura de finanţare şi echipa de liga a doua de fotbal, FCM Dunărea, căreia i-a fost alocată suma de 555.000 de lei.

Handbalistele de la HC Oţelul Galaţi, care evoluează în Liga Naţională, vor primi 185.000 de lei, gruparea fotbalistică de liga a treia Politehnica Galaţi va încasa 120.000 de lei, iar Clubul Sportiv Municipal Dunărea va lua 116.000 de lei.

Vor mai primi bani de la Consiliul Local, între alţii, Clubul de Baschet „Phoenix” şi Clubul de Futsal „United” Galaţi, care joacă în Liga întâi.

Banii de la bugetul local nu vor intra în conturile cluburilor sportive mai devreme de 1 septembrie.

„Plăţile vor fi efectuate în tranşe, în baza solicitărilor structurilor sportive, în funcţie de disponibil, începând cu trimestrul IV al anului 2010”, se arată în hotărârea de Consiliu Local privind finanţarea cluburilor sportive, aprobată aseară.

„Banii vor fi viraţi începând cu 1 septembrie, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2010”, a subliniat preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Consiliului Local, Aurelian Constantin.

Ce vor putea face cluburile sportive cu aceşti bani? „Categoriile de cheltuieli care vor fi finanţate sunt următoarele: transport aferent competiţiilor pentru sportivi şi antrenori; cazare şi masă pentru sportivi şi antrenori; fond premiere (se consideră cheltuieli eligibile premiile/primele de joc  acordate sportivilor şi antrenorilor); achiziţionarea de materiale şi echipament sportiv (cu excepţia celor care se constituie în  obiecte de inventar pentru dotarea unităţii); salarii antrenori şi sportivi (cu excepţia primelor de instalare); alimentaţie de efort; plata arbitrilor; asigurarea serviciilor medicale, a ordinii publice şi a respectării normelor de pază şi protecţie contra incendiilor la locul de desfăşurare a acţiunilor sportive; taxe de înscriere şi/sau de participare la acţiunile sportive, taxe de organizare a acţiunilor, în condiţiile stabilite de organizatori”, se mai arată în textul hotărârii de Consiliu Local.

Să mai spunem că cele 17 cluburi sportive din oraş care vor beneficia, anul acesta, de finanţare de la bugetul local vor primi banii în baza unor contracte de asociere cu municipalitatea.

Citit 850 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.